İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ani’de 2 yıl sonra tekrar kazılar başlıyor

Ermeni Bagratuni Hanedanlığı döneminde Ermenistan’ın başkenti olan Ani harabelerinde 45 gün sürecek kazılar gerçekleştirilecek… Valilik Toplantı Salonu’nda İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’ında katıldığı toplantıda açıklamalar yapan Vali Eyüp Tepe; ″Ani’de tekrar kazıları başlattık. Ani bizim açımızdan son derece önemli. Kars turizmin en önemli kilometre taşlarından bir tanesi Ani antik şehri. Ani yaklaşık 3 senedir kendi haline terk edilmiş gibiydi. Ufak tefek kazılar olsa da, kilisenin dışında bir çalışmamız yoktu. Şu anda Pamukkael Üniversitesi ve Müze Müdürlüğü’nün katılımlarıyla inşallah tekrar çalışmalarımızı başlattık. Yeterli mi? Tabi ki değil. Sadece temizlik çalışmaları olacak. Biraz da katradelin oradaki bölgelerde çalışmalar yapacağız″ dedi.

***
Ermeni Bagratuni Hanedanlığı döneminde Ermenistan’ın başkenti olan Ani harabelerinde 45 gün sürecek kazılar gerçekleştirilecek.
İHA’nın verdiği haberde şunlar kaydedilmekte:
«Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamada bulunan Kars Valisi Eyüp Tepe, Ani’de kazı çalışmaları başlattıklarını, Ani’nin Kars turizminin en önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu söyledi.
Valilik Toplantı Salonu’nda İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’ında katıldığı toplantıda açıklamalar yapan Vali Eyüp Tepe; ″Ani’de tekrar kazıları başlattık. Ani bizim açımızdan son derece önemli. Kars turizmin en önemli kilometre taşlarından bir tanesi Ani antik şehri. Ani yaklaşık 3 senedir kendi haline terk edilmiş gibiydi. Ufak tefek kazılar olsa da, kilisenin dışında bir çalışmamız yoktu. Şu anda Pamukkael Üniversitesi ve Müze Müdürlüğü’nün katılımlarıyla inşallah tekrar çalışmalarımızı başlattık. Yeterli mi? Tabi ki değil. Sadece temizlik çalışmaları olacak. Biraz da katradelin oradaki bölgelerde çalışmalar yapacağız″ dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 110 bin liralık ödenekle yapılacak kazı, yaklaşık 45 gün sürecek.»
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.