İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu Sefer de Feriköy’de Ermeni Kadına Saldırı

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlarına yönelik gerçekleşen saldırıların bir benzeri Ferköy’de yaşandı. 80 yaşında yalnız yaşayan bir kadın evinde saldırıya uğradı.

Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlarına yönelik gerçekleşen saldırıların bir benzeri Ferköy’de yaşandı. 80 yaşında yalnız yaşayan bir kadın evinde saldırıya uğradı.
Geçtiğimiz yıl aralık ayında Samatya’da yaşlı Ermeni kadınlarına yönelik saldırılar yaşanmış, Maritsa Küçük evinde uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırıların ardından başlatılan soruşturmada Murat Nazaryan, saldırıların faili olduğu iddiasıyla yakalanarak tutuklanmıştı.
Agos.com.tr’den Uygar Gültekin’in haberine göre, Feriköy Savaş Sokak’ta yaşayan 80 yaşındaki Markırıt Camkosoğlu, evinde saldırıya uğradı. Camkosoğlu, saldırı sırasında yoğun şekilde darp edildi. Camkosoğlu yaşadıklarını şöyle anlattı:
“17 Ağustos cumartesi günü markete gitmiştim. Marketten dönüşte apartmanın içinde bir adam vardı. Orta boylu, esmer, çirkince bir şey. Merdivenlerde duruyordu. Yukarı çıkacağını zannettim, koca apartman kime geldiğini bilemem. Evin kapısını açar açmaz arkadan saldırdı. Yere düştüm. Üzerime çıktı ve kafamı yere vurmaya başladı. Beni öldürmeye çalıştı. Sesi anlaşılmasın diye hiç konuşmuyordu. Hiçbir şey söylemedi. Masanın üzerinde çantam vardı. İçinde 70 TL vardı. Çantayı alarak kaçtı. 50 yıldır burada oturuyorum başıma hiç böyle bir şey gelmemişti.”
Komşuları saldırganın apartmanda yaşayanların giriş çıkış saatlerini bildiğini düşünüyor.  Saldırganın  Camkosoğlu’nun tek başına yaşadığını bildiğini ve apartmanın boş olduğu bir saati seçtiğini düşünen komşuları da tedirginlik içinde.
Avukatlar soruşturmanın genişletilmesini istemişti
Samatya’da yaşanan saldırıların arından Murat Nazaryan, saldırıların faili olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Nazaryan, açılan davanın iki duruşmasında da yaşananları hatırlamadığını söylemişti. Bunun üzerine saldırı sonrası hayatını kaybeden Maritsa Küçük’ün avukatları soruşturmanın genişletilmesini ve yaşanan benzer saldırıların da soruşturma kapsamına alınmasını talep etmişti. (NV)

Yorumlar kapatıldı.