İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Mısır Sözde Ermeni Soykırımını Tanıyacak İddiası Asılsız”

TurkishNY.com – Mısır’ın geçici Cumhurbaşkanı Adayı Mansour’un resmi Twitter hesabı üzerinden, Mısır’ın yeni hükümetinin sözde Ermeni soykırımını tanıma niyetinde olduğunu yazdığı söylenmişti. Fakat Pazartesi günü Trend’e konuşan Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Mısır’ın sözde Ermeni soykırımını tanıma yönünde bir niyeti olduğuna ilişkin bilginin doğru olmadığını belirtti.

Trend.Az’ın haberine göre Mansour’a ait olduğu iddia edilen Twitter hesabı üzerinden atılan tweette, “Birleşmiş Milletlerde Mısır’ın temsilcileri, Türk hükümeti tarafından işlenen ve 1 milyon Ermeninin ölümüne yol açan ‘Ermeni soykırımını’ Mısır’ın resmen tanıdığını teyit eden bir belgeyi imzalayacaklar” yazılmıştı.
/images/stories/date/081913/hot-special-news/081913-msr-sozde-ermeni-soykrmn-tanyacak-iddias-aslsz-1.jpg
Gümrükçü, “Mısır’daki kendi kanallarımız aracılığıyla, bu bilginin doğru olmadığını öğrendik. Mısır’ın bize söylediğine göre geçici Cumhurbaşkanı Adyl Mansour’un Twitter’da bir hesabı bile yok” dedi.
Bu arada Türkiye ile Mısır arasındaki ilişki son günlerde kötüye gidiyor. Mısır, Türkiye’yi, iç işlerine karışmakla itham ediyor. Önceki zamanlarda Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır ordusunun kendi halkına karşı bir soykırım işlediğini belirtti.
Erdoğan ayrıca, Mısır’daki protestocuların öldürülmelerinin önüne geçilmesi adına önlemler alınması üzere BM Güvenlik Konseyi’nin acil bir toplantı yapması çağrısında bulundu.
Sözde Ermeni soykırımının, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından işlendiğini iddia eden Ermenilerin ve Ermeni lobisinin bu yalanına bazı ülkelerin parlamentoları teslim olmuş durumda.

Yorumlar kapatıldı.