İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Seyran Ohanyan: Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün Dağlık Karabağ’la hiçbir alakası yok

Ermenistan Savunma Bakanı dün 16 Ağustos’ta «Baze» Tüm Ermeni Gençlik Kampını ziyaret etti. Kamptaki gençler, bakanı Ermenistan milli marşını söyleyerek karşıladılar… DKC müzakere sürecine ilişkin olarak Ohanyan, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) sorununun çözümü meselesinde Ermeni tarafının görüşlerinin; halkların kader tayini, kuvvet uygulamama, toprak bütünlüğü olmak üzere uluslararası normlarla uyumlu olduğunu belirtti. Bakan, tarihi-hukuki temeli  açıklığa kavuşturulurken, DKC’nin , özellikle Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüyle hiçbir alakası olmadığı, Dağlık Karabağ’ın alanının bugünkü DKC sınırlarından da büyük olduğunu, Karabağ denilince hem dağlık hem de ovalık Karabağ’ın anlaşılması gerektiğini sözlerinde kaydetti.

***
Ermenistan Savunma Bakanı dün 16 Ağustos’ta «Baze» Tüm Ermeni Gençlik Kampını ziyaret etti. Kamptaki gençler, bakanı Ermenistan milli marşını söyliyerek karşıladılar.
Ermenistan Gençlik Fonu Halkla İlişkiler Servisinden verilen bilgiye göre kamp katılımcılarını selamlayan bakan Ohanyan, yaptığı konuşmada bir dizi konuya değindi, ayrıca gençlerin sorularını yanıtladı.
Bakan konuşmasında gençlerin, kendi neslinin olduğu gibi gerekmesi durumunda yurt savunmasında aktif olacağına güveninin tam olduğunu ifade ederek ″1994 yılından bu yana ateşkes anlaşması varolmakla beraber, her halukarda ihlaller olmakta. Bunlar hasmımız tarafından gerçekleştirilmekte ve bu durumda gençlerimiz her gün bu sınavı vermekteler. Realitemiz, istisnai bir durum arzetmektedir, zira  Barış Gücü birimi olmadan, askerlermizin hasımla karşı karşıya, maneviyat, hazırlık, nitel kıstasları sayesinde yurt sınırlarımızı savunarak bu sınavı her gün vermekteler.″ dedi.
DKC müzakere sürecine ilişkin olarak Ohanyan, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) sorununun çözümü meselesinde Ermeni tarafının görüşlerinin; halkların kader tayini, kuvvet uygulamama, toprak bütünlüğü olmak üzere uluslararası normlarla uyumlu olduğunu belirtti. Bakan, tarihi-hukuki temeli  açıklığa kavuşturulurken, DKC’nin , özellikle Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüyle hiçbir alakası olmadığı, Dağlık Karabağ’ın alanının bugünkü DKC sınırlarından da büyük olduğunu, Karabağ denilince hem dağlık hem de ovalık Karabağ’ın anlaşılması gerektiğini sözlerinde kaydetti.
Azerbaycan’ın silahlanması konusunda bakan, Ermeni kuvvetlerinin savunma ve geri püskürtme ve karşı hamlede bulunmaya yeterli gücünün olduğunu ifade ederek ″Gündelik askeri nöbet esnasında hasmın gücünü görmüyoruz, ilk hatta biz şart koşan konumundayız″ dedi.
Bakan Azerbaycan’da tutulan Ermeni asker Hakob İncigülyan’ın iadesi konusuna da değindi. Hakob’un iadesi için elden gelenin yapıldığını kaydeden Ohanyan, Hakob’un işlemlerinde suç unsuru olmadığından kendisine yönelik cezai takibat olmayacağını ve çokları gibi yurduna geri geleceğini ifade etti.
Buluşma sonrasında bakan gençlerle akşam yemeği yedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.