İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erzurum – Ermenistan Arası Tren Hattında Bakım Çalışması

Devlet Demiryolları Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, 88 personel ile çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Erzurum ve Kars hattında, bakım ve onarım çalışmaları, yol yenileme, kar siperleri ve yarma çalışmaları Mayıs ayı sonu itibariyle başlatıldı. Kilometre bin 317 den başlayan çalışmamız Kars iline kadar yaklaştı. Yıl sonuna kadar Kars – Akyaka yani Ermenistan sınırına kadar tamamlamayı planlıyoruz. 70 personel Devlet Demiryolları işçisi 18 personel de taşeron firmaya bağlı işçi. Toplam 88 personel.” dedi.

***
Erzurum-Ermenistan arasında bulunan tren hattında başlatılan bakım onarım çalışması tüm hızıyla sürdürülüyor.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Mayıs ayının sonlarına doğru raylarda başlatılan bakım, onarım çalışması devam ediyor. Devlet Demiryolları Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, 88 personel ile çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, “Erzurum ve Kars hattında, bakım ve onarım çalışmaları, yol yenileme, kar siperleri ve yarma çalışmaları Mayıs ayı sonu itibariyle başlatıldı. Kilometre bin 317 den başlayan çalışmamız Kars iline kadar yaklaştı. Yıl sonuna kadar Kars – Akyaka yani Ermenistan sınırına kadar tamamlamayı planlıyoruz. 70 personel Devlet Demiryolları işçisi 18 personel de taşeron firmaya bağlı işçi. Toplam 88 personel.” dedi.
Yeşilyurt, demiryolunun günümüzün en güvenli ulaşım alternatifi olduğunu belirterek, “Demiryolunda meydana gelen kazaların neredeyse tamamı, dış etkenlidir. Biz bakım ve yenileme işlemlerini yüksek kalitede gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle geçen her yıl, demiryolu taşımacılığını daha cazip hale getiriyor.” diye konuştu.
Kaynak :

Yorumlar kapatıldı.