İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos’tan inanç özgürlüğü teşekkürü

Sumela Manastırı’ndaki ayinin ardından manastırın duvarlarındaki freskleri inceleyen Patrik Bartholomeos, dönüş yolunda kendisine verilen bir kemençeyi çalmaya çalıştı. Daha sonra Sumela Manastırı’nın alt bölümündeki tesislerde öğle yemeği yiyen Bartholomeos, Maçka Belediye Başkanı CHP’li Ertuğrul Genç’i ziyaret etti. Bartholomeos, ziyarette yaptığı konuşmada, “Bize karşı her zaman dostça davranıyor, ayinler sırasında yardımcı oluyor. Biz de kendisine bir kez daha teşekkürlerimizi arz ediyoruz. İnşallah önümüzdeki sene yine buluşuruz” dedi.

Bartholomeos’tan inanç özgürlüğü teşekkürü
Bartholomeos, ziyarette yaptığı konuşmada, “Bize karşı her zaman dostça davranıyor, ayinler sırasında yardımcı oluyor. Biz de kendisine bir kez daha teşekkürlerimizi arz ediyoruz. İnşallah önümüzdeki sene yine buluşuruz. Önümüzde yerel seçimler var. Eğer sayın başkan aday olacaksa kendisine başarılar diliyoruz. Temennimiz gelecek sene de sayın başkanı aynı makamda ziyaret edebilmektir” dedi.
Ertuğrul Genç ise, “Her türlü düşünce ve inanca saygılıyız. Çünkü biz bu ülke topraklarında doğduk ve beraber yaşayacağız. Ömrümüz olduğu sürece bu topraklarda özgürce ve insanca yaşayacağız” ifadesini kullandı.
Ertuğrul Genç daha sonra Bartholomeos’a ziyaretinin anısına işlemeli bir tabak hediye etti. Tabağın üzerindeki gemi figürünü gören Bartholomeos, “İstanbul’a bu gemiyle döneceğiz” esprisini yaptı.

Yorumlar kapatıldı.