İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Putin: Karabağ sorununun sadece siyasi metodlarla çözümü mümkündür

Putin şunları kaydetti: ″Müzakereler esnasında aralarında doğal olarak Karabağ meselesi de dahil olmak üzere uluslararası güncel konulara değindik. Rusya sorunun acilen çözümü için aktif destek göstermektedir, bu sadece siyasi araçlarla mümkündür″ dedi.

***
Karabağ sorununun sadece siyasi metodlarla çözümü mümkündür. Beyanat bugün Rusya cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Bakü’de düzenlenen basın toplantısı esnasında geldi.
RIA-Novosti’nin vediği haberde Putin şunları kaydetti: ″Müzakereler esnasında aralarında doğal olarak Karabağ meselesi de dahil olmak üzere uluslararası güncel konulara değindik. Rusya sorunun acilen çözümü için aktif destek göstermektedir, bu sadece siyasi araçlarla mümkündür″ dedi.
Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev’se açıklamasında Karabağ sorununun çözümünün sadece uluslararası hukuk normları zemininde mümkün olduğu, Rusya’nın çözüm meselesinde önemli rol oynadığını kaydederek ″Bu sorunun acilen çözümü bölgedeki tüm ülkelerin menfaatlerinden kaynaklanmaktadır. Karar tarihsel adalet, uluslararası hukuk ve uluslararı kuruluşların kararları üzerine tesis olmalıdır″ dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.