İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Geçmişten Günümüze Ermeni’ paneli

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, ilçe ilçe dolaşıp Ermeni zulmünü anlatıyor. 1. Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği ile Kars Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve ilk olarak Ermenistan’la sınır olan Akyaka ilçesinde gerçekleştirilen, “Geçmişten Günümüze Ermeni Meselesi” konulu panelde konuşan Alibeyoğlu, “Ermenilerin iflah olmaz politikaları ve Taşnak Hükümeti’nin batılı güçlerin de desteğiyle bunu kaşıması bu olayları bugünkü noktaya getirmiştir” dedi. (Yalandan kimse ölmüyor.HYETERT)

Halk Eğitim Merkezi salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde konuşan Başkan Alibeyoğlu, Türkiye’nin barıştan yana olmasının bir sembolü olarak, Ermenilerin, dedesinin kardeşini öldürmelerine rağmen geçmişte yaşanan kimi acıların geçmişte kaldığını, belirtti. Türkiye’nin sürekli barıştan bir tutum izlemesine rağmen Ermeniler’in halen asılsız iddialar peşinde olduklarını da hatırlatan Başkan Alibeyoğlu, “Halklar arasında düşmanlıkların özünde olmaması gerektiğini, düşmanların ezeli değil ebedi de olmaması gerektiği inancıyla barış girişimlerimiz oldu. Ben bir Belediye Başkanı olarak bölgemde her şeyden önce barış ve istikrarın olması konusunda iyi niyetimizi dünyaya göstermeye çalıştık. Ancak, Ermenilerin iflah olmaz politikaları ve Taşnak Hükümeti’nin, batılı güçlerinde desteğiyle bunu kaşıması bu olayları bugünkü noktaya getirmiştir. Bugün Ermenistan’a, Ermenistan Hükümeti en büyük zulmü yapmaktadır. Ermenistan halkını yalnızlaştırmakta ve onları yoksulluğun pençesine itmektedir” dedi.
Vali Mehmet Ufuk Erden de, “Ermenilerin bu tarzda propagandaları bilhassa 1915 yılındaki Ermenilerin savaş bölgeleri dışına çıkarılması olayı üzerinde odaklaşmış ve Ermeni teröristlerin, sözde Ermeni soykırımını bahane ederek, Türk diplomatlarına karşı giriştiği alçakça saldırılara, arkadan vurmalara şehit edilmelerine duygusuz birer seyirci gibi kalanlar, bugün Karabağ’da masum insanların Ermeniler tarafından öldürülmelerine seyirci kalmışlardır” diye konuştu.
Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Göztepe, tehcir sözünün aslında bir göç olduğunu belirterek ve bu göçte Ermenilere bir çok kolaylıkların sağlandığına da dikkat çekerek, “Bu göçteki amaç bu bölgedeki huzurluğu bertaraf etmekti. Bu nasıl olacaktı? İşte burada huzursuzluk çıkaran kitleyi huzursuzluğu çıkaramayacakları, daha etkisiz olacakları yerlere göç ettirip orada yerlerine iskan ettirmekti. Bu güç yapılırken veya yaptırılırken kriterler konulmuş. Bu kriterlerden bazıları şunlardır. Yaşlı ve hastalar göçe tabi değil. İstanbul ve İzmir’deki Ermeni nüfus bu göçe tabi tutulmayacak. Ayrıca doktor temin ediliyor. Jandarmaya görev veriliyor ve deniliyor ki, “Bu insanları buradan belirlenen yere nakledilirken güvenliğini siz sağlayacaksınız” Hatta küçük çocukların bile aşını devlet yapıyor ve yaptırıyor. İaşesini bile temin ediyor” diye konuştu.
KAÜ Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Nurhan Aydın, tarihi gerçeklerin saptırılarak Ermenilerin katledildikleri iddiasıyla Türk milletine ve tarihini karalamaya çalışanlara buradan seslenmek isteğini ifade ederek, şunları söyledi: “Kars ve çevresi Ermeni vahşetinin ve zor dönemlerin yaşandığı yörelerden biridir. Burada yaşananlar gösteriyor ki Ermeniler katliam ustasıdır. Bu konuda onların üstüne yoktur. Bugüne kadar dünyada hiçbir toplum, hiçbir örgüt tarihte katliam ve vahşette Ermeniler kadar becerikli olamamışlardır. Ermeniler bu kalleşçe yeteneklerini acımasız biçimde Kars ve çevresinde kullandılar. Sadece Kars’ta kalmayıp daha sonraki dönem içinde 4 kıtada ve dünyanın 19 ayrı ülkesinde Türk diplomatlarına karşı kanlı suikastlar ve sansasyonel baskılar düzenlediler. Kusursuz cinayetler işlediler. Bu zulüm ve vahşetleriyle övündüler. Kendilerini Ermeni adı verilen bu vahşi teröristler sadece 1970-80 arası 10 yıl boyunca her tarafta kanlı izler bıraktılar. Yer yüzünü insanlık haysiyetinde hayasızca lekelediler.”
Aydın, katıldığı her panelde okumadan geçemediği Kars’ın Derecik köyünde Ermeniler tarafından katledilen Türkler için Aşık Kahraman’ın “Arşa dayandı” destanını tekrarladı.
Akyaka ilçesinden sonra Arpaçay ilçesinde de devam eden panele; Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kars 1. Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği Başkanı Erkan Birdal, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Baysal, Arpaçay Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, Akyaka Kaymakamı Hakan Ezgi, Arpaçay Belediye Başkanı Cengiz Çobanoğlu, Akyaka Belediye Başkanı Bulut Öztürk, Arpaçay Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Yunus Emre Karamanoğlu, Arpaçay Emniyet Amiri Vefa Karakurdu ile öğrenciler katıldı.

http://www.kenthaber.com/dogu-anadolu/kars/Haber/Genel/Normal/gecmisten-gunumuze-ermeni-paneli/4b6f9f24-da22-4ed9-9a9b-9a80e5e9579a

Yorumlar kapatıldı.