İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos Meryem Ana ayini için Trabzon’a geldi

Havalimanında Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç tarafından karşılanan Bartholomeos, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Büyük bir memnuniyetle yine Trabzon’dayım. Sümela Manastırı’nda yarınki büyük Meryem Ana ayinini yönetmek için buradayız. Yerel makamlara şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu sene de sayın vali yardımcısı başta olmak üzeren bize hüsnüniyet ve misafirperverlik gösteriyorlar. Benim yanımda ta Avustralya’dan episkopos arkadaş geldi. Ukrayna’dan davetlim olarak din adamları geldi. Amerika’dan, Yunanistan’dan gelenler var. Selanik’ten 300 kişi bekliyoruz yarın. Yoğun bir katılım olacak. Bütün Trabzonlulara, bütün Karadenizlilere sevgilerimi ve hayır dualarımı göndermek istiyoruz.

****
Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon’daki tarihi Sümela Manastırı’nda yarın dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Meryem Ana ayinini yönetmek için kente geldi.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, yarınki Meryem Ana ayinini yönetmek için akşam saatlerinde THY’nin tarifeli uçağıyla Trabzon’a geldi. Havalimanında Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç tarafından karşılanan Bartholomeos, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Büyük bir memnuniyetle yine Trabzon’dayım. Sümela Manastırı’nda yarınki büyük Meryem Ana ayinini yönetmek için buradayız. Yerel makamlara şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu sene de sayın vali yardımcısı başta olmak üzeren bize hüsnüniyet ve misafirperverlik gösteriyorlar. Benim yanımda ta Avustralya’dan episkopos arkadaş geldi. Ukrayna’dan davetlim olarak din adamları geldi. Amerika’dan, Yunanistan’dan gelenler var. Selanik’ten 300 kişi bekliyoruz yarın. Yoğun bir katılım olacak. Bütün Trabzonlulara, bütün Karadenizlilere sevgilerimi ve hayır dualarımı göndermek istiyoruz. Geçen günlerde idrak ettiğiniz Ramazan bayramınızı Patrikhanemiz, İstanbul’daki Rum cemaati ve şahsım adına kutluyorum. Nice bayramlara diyorum.” DHA

Yorumlar kapatıldı.