İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Akdamar Kilisesi Hıristiyan Türklere Aittir” İddiası

ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey ve beraberindeki Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş ile Akdamar Adası’nda bulunan kiliseyi ziyaret etti. Kilisenin Ermenilere ait olmadığını öne süren Gülbey, “Ermenilerin sahip çıktığı kilisenin aslında Peçenek Türkleri, Hıristiyan Türklere ait olduğunu biz buradan dillendiriyoruz ve söylüyoruz. Bu dayanağımızın sebebi de Akdamar Kilisesi’nin üst kısmında bulunan koşan atın üzerinde geriye doğru ok atan, gözü çekik bir motif görülmektedir. Bütün dünya tarihçileri de bunu kabul ediyor ki koşan atın üzerinde geriye dönüp ok atan yalnız Türklerdir ve gözü çekik Ermeni olmaz. (Ağzıma geleni söyleyeceğim ayıp olacak suç olacak. Bu iddia kuyruklu yalandan da öte. Doğrusu böyle bir derneğe de ancak böyle hezeyanlar, böyle saçmalama yakışır. HYETERT)

 Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Akdamar Kilisesi’nin Hıristiyan Türklere ait olduğunu iddia etti.
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey ve beraberindeki Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş ile Akdamar Adası’nda bulunan kiliseyi ziyaret etti. Kilisenin Ermenilere ait olmadığını öne süren Gülbey, “Ermenilerin sahip çıktığı kilisenin aslında Peçenek Türkleri, Hıristiyan Türklere ait olduğunu biz buradan dillendiriyoruz ve söylüyoruz. Bu dayanağımızın sebebi de Akdamar Kilisesi’nin üst kısmında bulunan koşan atın üzerinde geriye doğru ok atan, gözü çekik bir motif görülmektedir. Bütün dünya tarihçileri de bunu kabul ediyor ki koşan atın üzerinde geriye dönüp ok atan yalnız Türklerdir ve gözü çekik Ermeni olmaz. Motifte görülen atın ayağı üzerinde ve kalça üzerinde hilal bulunmaktadır. Bu hilal Türklerde İslamiyet’ten önce de olduğunu bütün tarihçiler kabul etmektedir. Ama maalesef Ermeni kesimi Akdamar Kilisesi’nin kendilerine ait olduğunu iddia ederek çeşitli efsaneler uydurmuştur. Çeşitli dedikodularda bulunmuştur ve burayı da kendilerine ziyaretgah edinmişleridir. Aslında burası 1915’te Van katliamında Müslüman kadınları Ermenilerin getirip burada katledip ve tecavüzlere uğrattığı bu adanın ismi iffet adası, tecavüz adası diye geçmektedir tarihte. Bu adaya gelen Müslüman Van kadınları tecavüze uğramamak için kendilerini Van Gölü’ne atıp boğulmayı göze alıp namuslarını kurtarmıştır. Bu ada, bu kilise şu anda Peçenek Türkleri, Hıristiyan Türklere aittir. Motifte de anlattığımız şekilde Ermeniler bütün kiliselerin tapularını göstermektedir, ama bu kilisenin tapuları ellerinde yoktur ve bu kilisenin tapusunu da gösteremezler. Çünkü burası Hıristiyan Türklere ait, Peçenek Türklere ait kilisedir. Bunu da buradan ilan ediyoruz. 8 Eylül’de de yapılacak ayin için biz de Türkler olarak burada olacağız. Üç otobüse yakın bir kitleyle biz de bu ayine katılıp sözümüzü söyleyeceğiz. Bu kilise atalarımızın İslamiyet’i kabul etmeden önce ki ibadetgâhıdır. Akdamar Kilisesi’nin eski halini istiyoruz, eski halindeki gibi restore yapsınlar. Bunu Ermeniler uyduruk belgelerle uyduruk sözler, efsanelerle kendilerine addetmesinler” şeklinde konuştu.
Kaynak : http://www.haber3.com/akdamar-kilisesi-hiristiyan-turklere-aittir-iddiasi-haberi-2132126h.htm#ixzz2begmJcMp

Yorumlar kapatıldı.