İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Kilisesi’nde bayram yemeği

Feriköy Ermeni Kilisesi tarafından verilen yemeğe; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Feriköy Feriköyrmeni Kilisesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vortik Papazyan, Rahip Yeğişe Uçkunyan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yemek öncesi konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Müslüman aleminin bayramını kutlayarak herkesin güzel bir bayram geçirmesi temennisinde bulundu. ‘Çok anlamlı bir günde kilisede öğlen yemeği yiyeceğiz’ diyen Başkan Sarıgül, ‘Dünya barışı ve insanlık tarihi için çok önemli bir olay. Dünyaya getirirken hangi kökenden, hangi etnik gruptan olacağımızı biz bilemeyiz. O Rabbimizin bize vermiş olduğu bir güzelliktir. Bu nedenle ben Feriköy Ermeni Kilisesi’ne ve vakfımıza çok teşekkür ediyorum. Bu ortamın bütün dünyada hakim olmasını diliyorum’ dedi.

***
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ermeni Kilisesi’nde verilen bayram yemeğine katıldı. Başkan Sarıgül, verilen yemeğin dünya barışı ve insanlık tarihi için çok önemli bir olay olduğunu söyledi.
Feriköy Ermeni Kilisesi’nde Feriköy sakinlerine Ramazan Bayramı dolayısıyla kilise binasının yanında bulunan salonda yemek verildi. Feriköy Ermeni Kilisesi tarafından verilen yemeğe; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Feriköy Feriköyrmeni Kilisesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vortik Papazyan, Rahip Yeğişe Uçkunyan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yemek öncesi konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Müslüman aleminin bayramını kutlayarak herkesin güzel bir bayram geçirmesi temennisinde bulundu. ‘Çok anlamlı bir günde kilisede öğlen yemeği yiyeceğiz’ diyen Başkan Sarıgül, ‘Dünya barışı ve insanlık tarihi için çok önemli bir olay. Dünyaya getirirken hangi kökenden, hangi etnik gruptan olacağımızı biz bilemeyiz. O Rabbimizin bize vermiş olduğu bir güzelliktir. Bu nedenle ben Feriköy Ermeni Kilisesi’ne ve vakfımıza çok teşekkür ediyorum. Bu ortamın bütün dünyada hakim olmasını diliyorum’ dedi.
İnsanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Sarıgül, ‘Ramazan ayı da bizim, Muharrem ayı da bizim, Paskalya da bizim. Bu yüzden ben istiyorum ki bütün yurttaşlarımız, bütün inananlar bir arada olsunlar’ diye konuştu.
Musevi olan Ester Latin ise, bayramın çok güzel geçtiğini söyleyerek ‘Sevdiklerimizle bir aradayız. Bizim zamanımızda bayramlar bir başkaydı. Şimdiki gençlik aileleriyle fazla durmuyorlar gezmeye gidiyorlar. Biz de böyle etkinliklerle arkadaşlarımızla bir araya gelme şansını yakalıyoruz’ dedi.
Aslen Ermeni olan ancak Kayseri’de doğup büyüdüğünü ifade eden Gülnaz Kılıçdağ ise, Ermeni olarak Ermeni Kilisesi’nde yemek yemenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Şişli Belediye Başkanı’na da teşekkürlerini sunan Kılıçdağ, ‘Allah başkanımızdan razı olsun. Hiçbir ayrım görmüyoruz. Biz o kadar güzel anlaşıyoruz ki hiç kimse bizim Ermeni olduğumuzu bilmez. Bizi Müslüman sanırlar. Biz burada çok mutluyuz’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından Şişli Belediyesi çalışanı tarafından Bakara Suresi’nin son 4 ayeti okundu. Edilen duaların ardından da yüzlerce vatandaş yemeklerini yedi.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2013/08/09/ermeni-kilisesinde-bayram-yemegi

Yorumlar kapatıldı.