İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerin Yaptığı Soykırım Bu Anıt ile Hatırlanacak

TurkishNY.com – Azerbaycan’ın Guba şehrinde Ermeniler tarafından yapılan soykırımın kurbanlarının hatırlanması adına planlanan Guba Soykırım Anıtı Kompleksi’nin inşa çalışmaları tamamlandı. APA’ya konuşan Guba Soykırım Anıtı Kompleksi’nin inşa işlerini yürüten şirketin müteahhiti Adil Akhundov, inşa çalışmalarının 2010 Kasım-Aralık ayında başladığını belirterek, “Kompleksin inşa çalışmalarını bitirdik. (Kompleksi) çevreleyen alanlar temizleniyor. Yapı, kullanıma hazır” dedi.

Kompleks alanına bir helikopter iniş yerinin yapılacağını söyleyen Akhundov, ayrıca bir sonraki aşamada, soykırımda hayatını kaybedenlere ait olan kemiklerinin özel bir yapıyla kaplanacağını belirtti.
Guba soykırımı toplu mezarlığı 1 Nisan 2007 tarihinde keşfedilmişti. Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Arkeoloji ve Etnografya Enstitüsü’nün çalışanları tarafından yapılan bir araştırma sonucunda 400’den fazla insana ait kemikler bulunmuştu. Kalıntıların 50’den fazlası çocuklara, 100’ü kadınlara ve geri kalanı da yaşlı erkeklere aitti. Söz konusu toplu mezarda; Azeri, Lezgi, Yahudi, Tat ve diğer etnik gruplara ait kişilerin cesetleri bulunmuştu.

Yorumlar kapatıldı.