İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kanadalılar Suriyeli Süryani genç için yürüdü

Toronto, polisin öldürdüğü Sammy Yatim için ayağı kalktı… Kanada’nın Toronto kentinde, polisin 18 yaşındaki Suriye asıllı bir genci vurarak öldürmesi protesto gösterilerine neden oldu. İlk haberlerde Müslüman denilen gencin Süryani bir aileden olduğu ortaya çıktı.

Polisin silahından çıkan kurşunlara hedef olan Suriye asıllı bir Süryani olan Sammy Yatim için Dundas Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, Toronto Emniyet Müdürlüğü binasına kadar yürüdü ve “Sammy için adalet” ve “utanın” sloganları attı.
Emniyet Müdürü Bill Blair, düzenlediği basın toplantısında, “Gencin ailesine en derin üzüntülerimi sunuyorum. Bir baba olarak acılarını paylaşıyorum ve ben de halkın merak ettiği soruların cevaplarını bekliyorum. Soruşturmayı yürütenlere zaman tanıyalım” dedi.
Ontario Başbakanı Kathleen Wynne de “trajik” olarak nitelendirdiği olayla ilgili, gencin ailesine taziyelerini iletirken, soruşturmaya ilişkin bilgi vermedi.
Olayın şehiriçi ulaşım aracında meydana geldiğini hatırlatan Toronto Transit Komisyonu (TTC) Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Karen Stintz de “Görüntüleri izleyince sarsıldım. Seçilmiş bir yetkili ve bir ebeveyn olarak çok rahatsız oldum” diye konuştu.
ORTODOKS PAPAZ AİLE İLE GÖRÜŞTÜ
Suriye’den 5 yıl önce gelip Toronto’ya yerleşen Yatim ailesini ziyaret ederek yarın düzenlenecek cenaze töreni için görüşen Toronto Süryani Ortodoks Kilisesi papazı Stefanos İssa ise “Aile çok acılı ve birçok soruya cevap arıyor. Son derece saygın ve eğitimli insanlar. Olayı büyütmek ve insanları peşlerinden bir yanlışa sürüklemek istemiyorlar” ifadesini kullandı.
Bu arada, 13 saniyede 9 el ateş ettiği Yatim’e taser silahıyla elektroşok veren polis, Toronto Emniyet Müdürü Bill Blair tarafından açığa alındı. Öte yandan, olayın meydana geldiği Dundas Caddesi ile Bellwoods Avenü’nün köşesine çiçekler bırakılıyor, mumlar yakılıyor. (Akşam)

Yorumlar kapatıldı.