İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Mereto Dağı’na tırmandı

Mereto Dağı tırmanışı her yıl geleneksel olarak yapılıyor…Her yıl geleneksel olarak yapılan Mereto Dağı tırmanışına, bu yıl da Ermeni kökenli vatandaşların ilgi gösterdiği görüldü. Ermeniler tarafından kutsal sayılan Mereto Dağı ve kilisesini ziyaret eden ve aralarında Sason Ermenileri Derneği Başkanı Aziz Dağcı’nın da bulunduğu Ermeni kökenli vatandaşlar, Surp Asvadazin Meryem Ana Kilisesi’nde mum yakıp dua ettikten sonra dağın yanında bulunan Şeyh Bazit Türbesi’ni de ziyaret etti.

Dağcı, yaptığı açıklamada, gece Puşeng Yaylası’ndan başladıkları yolculuğun ardından saat 04.00’te Mereto Dağı zirvesine ulaştıklarını belirtti.

Dağın zirvesinde güneşin doğuşunu izlediklerini anlatan Dağcı, “Daha sonra inançlarımıza göre mum yakıp dua ettik. Bu yıl yollar tam olarak açılmadığı için İstanbul’dan ve diğer ülkelerden gelmek isteyenleri geri çevirdik ama gelecek yıl yollar açılınca daha geniş bir kitleyle Mereto Dağı ziyaretlerini katılmayı düşünüyoruz” dedi.
Mereto Dağı, tüm dünyaya örnek teşkil edecek, yüzyılların ötesinden gelen kadim bir geleneğe ev sahipliği yapıyor. Dağın zirvesinde yer alan ve bölge halkı tarafından kutsal kabul edilen Maruta Kilisesi’nin, Vartavar Yortusu’na denk gelen adak gününü, hıristiyan ve müslüman inananlar asırardır birlikte kutluyor. (Ajanslar)

Yorumlar kapatıldı.