İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye ile Mesajlaşan iki Ermeni’ye Hapis Cezası

Ermeni Mahkemesinde tuhaf bir casusluk davası görüldü… Mahkeme, Azerbaycan’ın işgal altındaki toprakları Dağlık Karabağ Bölgesi’nden Türkiye’deki bir kişiye sosyal paylaşım ağı üzerinden mesaj atmayı casusluk saydı… İki Ermeni gence casusluk yaptıkları gerekçesiyle 10 ila 11 yıl hapis cezası verdi… Tuhaf casusluk olayı Dağlık Karabağ’ın başkenti Hankendi’de görülen davada verilen cezaların duyurulmasıyla ortaya çıktı.

Rafael Avakyan ile David Barsegyan adındaki iki genç, “Odnoklassniki” adlı sosyal paylaşım ağı üzerinden Türkiye’de yaşayan Ermeni kökenli Samvel Azatyan ile tanıştı.
Azatyan, Karabağ Ermeni güçlerinde görev yapan Avakyan’a bölgedeki askeri yapılanma hakkında sorular sordu. Avakyan da sohbet sırasında ne biliyorsa yeni arkadaşına anlattı.
Birkaç ay geçtikten sonra Azatyan, Karabağ’daki gence hangi yoldan gönderildiği belirtilmeyen bir kol saati, cüzdan ve içinde 1000 dolar para yolladı. Ermeni genç de paradan 200 doları arkadaşı Barsegyan’a verdi..
İstanbul ile Hankendi arasında sosyal paylaşım ağı üzerinden böyle bir yazışma gerçekleştirildiğini belirleyen Ermeni güvenlik servisi iki genci tutukladı.
Casusluk ve vatana ihanet suçlamasıyla haklarında açılan davayı Salı günü karara bağlayan mahkeme Avakyan’a 11 yıl, arkadaşı Barsegyan’a ise 10 yıl hapis cezası verdi.

Yorumlar kapatıldı.