İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaman’dan Korkunç Gayrimüslim Göndermesi

Suriye Kürdistan’ı bölgesinde Kürtlerin askeri başarı kazanmasından dolayı telaşlanan Zaman Gazetesi, akla ziyan yayınlar yapmaya başladı…  Dün, Suriye Kürdistan’ındaki bir müderrisin ağzından, “PYD sadece Kürtleri öldürüyor, gayrimüslimleri öldürmüyor” gibi akla ziyan bir habere imza atan zaman Gazetesi, bugün ise PYD-Esad-Hizbullah ittifakını birinci sayfasına taşımış.

***
Suriye Kürdistan’ı bölgesinde Kürtlerin askeri başarı kazanmasından dolayı telaşlanan Zaman Gazetesi, akla ziyan yayınlar yapmaya başladı. Gülen Cemaati’nin gayri resmi yayın organı olan Zaman Gazetesi’nin Suriye ve özellikle Suriye Kürdistan’ı ile ilgili yayınları ahlak sınırlarını zorlamaya başladı.
Dün, Suriye Kürdistan’ındaki bir müderrisin ağzından, “PYD sadece Kürtleri öldürüyor, gayrimüslimleri öldürmüyor” gibi akla ziyan bir habere imza atan zaman Gazetesi, bugün ise PYD-Esad-Hizbullah ittifakını birinci sayfasına taşımış.
Gayrimüslimlerin öldürülmemesini diline dolamak ve bunu velev ki başkasının ağzından yazmak korkunç bir şeydir. Böyle bir şeyi söylemek, yazmak, yayınlamak medya ve genel olarak etik kurallara aykırıdır. Psikoloji, medya, soğuk savaşın ne olduğunu bilenler, bunun ne kadar insanlık dışı bir yayın olduğunu hemen anlarlar. Demek istiyorlar ki, öldürülecekse gayrimüslimleri öldürsünler; tıpkı 1915 yılında Ermenileri öldürdüğümüz gibi, başka zamanlarda Rumları, Süryanileri, Yezidileri öldürdüğümüz gibi.
Bir başka açıdan bakıldığında, bu PYD’liler gavur öldürmüyor, haliyle kendileri de gavur gibidir ve onların öldürülmesi gerekir.  İki okuma da korkunç bir suça teşvik içermektedir. Suriye’deki kardeş kavgasının Arap, İslam ve İnsanlık alemi için ne kadar korkunç bir şey olduğunu es geçip, kardeş kavgasını kışkırtmanın, dünya çapında hümanist bir hareket olarak tanınan Gülen Cemaati’nin yayın organında böyle bir haberin yayınlanması da ayrıca sorgulanması gereken bir şeydir.
Kürtlerin en ufak kazanımlarını tehlike olarak gören ve gösteren anlayışın dışa vurumu olan bu ve benzeri tutumların Cemaatin ve özellikle Gülen’in son açıklamasıyla ne kadar uyumlu olduğu da tartışma konusu.
21 Temmuz 2013 tarihli “PYD’nin savaşı, kendisine destek vermeyen dindar Kürtlere karşı” başlıklı haberin dikkat çekici bölümü şöyle:
“Esed baktı giderek her yerde kontrolü kaybediyor. PYD’yi de çağırarak Türkiye’nin başına bela olsun diye Türkiye sınırına yerleştirip silahlandırdı. Onlara devlet kurmaları için silahlar verdi. Suriye’deki Kürtler 3’e ayrılıyor. Bir bölümü dindar kesimdir. Bir bölümü de Barzani’nin yanındadır. İnancı zayıf olanlar ise PKK-PYD’yle beraberdirler. Bunlar, dindar Müslüman Kürtlere saldırıyorlar. Arap olsun Kürt olsun dindar olanlara baskı yapıyorlar. Ehli sünnet olan insanları Esed de vuruyor, PYD de. Bölgede Ermeni ve Yahudi vardır. Fakat onlara bir şey yapmıyorlar.”

Yorumlar kapatıldı.