İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa’nın göbeğinde yeni bir Süryani SEYFO soykırımı anıtı dikiliyor

Avustralya, Amerika, Ermenistan ve Fransa’dan sonra bu defa Belçika’nın Liège şehrinde yeni bir Asuri (Süryani)(1) Seyfo soykırımi anıtı dikiliyor. Çalışmaları bir seneden beri devam eden anıt, Belçika Süryani Enstitüsü ve Seyfo Center’in inisiyatifiyle gerçekleşti… Soykırım anıtının resmi açılış merasimi 4 Ağustos 2013 tarihinde saat 13:00’de Banneux’de gerçekleşecek ve dünyanın dört bir tarafından gelecek yüzlerce katılımcı bekleniyor.

***
Institut Syriaque de Belgique www.institut-syriaque.net
Seyfo Center www.seyfocenter.com
Basın Duyurusu
Liège, 20 Temmuz 2013
Avrupa’nın göbeğinde yeni bir Süryani SEYFO soykırımı anıtı dikiliyor
Avustralya, Amerika, Ermenistan ve Fransa’dan sonra bu defa Belçika’nın Liège şehrinde yeni bir Asuri(Süryani)(1) Seyfo soykırımi anıtı dikiliyor. Çalışmaları bir seneden beri devam eden anıt, Belçika Süryani Enstitüsü ve Seyfo Center’in insiyatifiyle gerçekleşti.
Süryanice dilinde Seyfo “kılıç” anlamına gelmektedir ve 1915 yılında günümüzde Türkiye olarak anılan coğrafyada, Osmanlı İmpratorluğun’da Hristiyan halklara karşı gerçekleşen soykırımın adıdır. Ilgili üç halklardan – Asuri(Süryani), Ermeni ve Pontus Rum- üçte ikisi’den dörten üçüne kadar soylari yok edildi.
Dünyaca tanınmış ünlü ressam Moushé Malke’nin 12 ton ağırlığında özel bir taşın üzerine vurulmuş bir güvercin motifini işledi. Bu Seyfo kurbanları anısına Fransızca ve Süryanice bir yazı içerecektir. Asuri(Süryan)i soykırımı anıtı, Belçika’nın Liège şehrine bağlı Banneux Sanctuerin’de dikilecek. Özel bir statüye sahip olan ve uluslararası ün tasiyan bu bölgenin en işlek parkında yer alacak Seyfo anıtınin
alanını senede bir milyonun üzerinde kişi ziyaret etmektedir.
Soykırım anıtının resmi açılış merasimi 4 Ağustos 2013 tarihinde saat 13:00’te Banneux’de gerçekleşecek ve dünyanın dört bir tarafından gelecek yüzlerce katılımcilar bekleniyor. Bütün uluslardan ilericileri, demokratları ve soykırım karşıtlarını açılışını yapacağımız Seyfo anıtı merasimine bekliyoruz.
Saygılarımızla,
Belçika Süryani Enstitüsü ve Seyfo Center adına
Fatrus GABRIEL
institut.syriaque@gmail.com
(1) Çeşitli isimler Asuri(Süryani) halkini belirlemek için kullanılır. “Asuri(Süryani)” terimi, Asuri, Arami, Keldani, Süryani veya Asuri-Keldani-Süryani gibi diğer isimler ile aynı anlamda kullanılır.
__._,_.___

Yorumlar kapatıldı.