İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İHD’nin kuruluş yıldönümü Taksim Meydanı’nda kutlandı

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) 27. kuruluş yıldönümü, Taksim Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.İnsan hakları savunucuları, İHD’nin 27. kuruluş yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı’nda etkinlik düzenledi. (İHD’nin 27. Yıldönümünü kutluyor, başarılar diliyoruz. İyi ki varsınız. HYETERT)

Etkinliğe BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncer ve BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Etkinlik, Gezi Parkında hayatını kaybeden kişiler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra söz alan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Türkiye’de insanların hakkı yoktur. Devletin haklarını koruyan bir insan hakları komisyonu üyesi olarak iki yıldan beri, sürekli muhalefet şerhi yazmaktan aslında ne kadar yorulduğumu haklarımın ne kadar ihlal edildiğini söyleyemem” diye konuştu.Derneğin 27. yılını kutlayarak sözlerine başlayan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncer, “Ben özellikle son zamanlarda, Türkiye’de de yaşanan çözüm süreci açısından da, insan hakları derneğinin yaptığının çok önemli çalışmaların olduğunu düşünüyorum. Özellikle belgeleme açısından, Gürcistan’da yaşanan savaşı ortaya çıkarttılar. İnsan hakları derneği çok önemli şeylere imza attı. Bu nedenlerle bu cesur insanları kutluyorum” dedi.İHD’nin sürekli yanlarında olduğunu ifade eden Tuncer, “Siyasete başladığımda hep İHD’nin verdiği mücadeleyle bir şekilde olurdu. Çünkü başka kimse sesimizi duymazdı. Resmi devlet politikası gerçekleri hep yok sayardı. Biz hep teröristtik, öldürülmeyi hak ederdik. İşkence yapılmayı hak ediyorduk. Ben bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. İHD’nin ne kadar önemli olduğunu Gezi direnişinde de öğrendik. 5 insan yaşamını yitirdi ve hala yaşamla mücadele eden insanlar var. Gözaltılar var, gözaltında tacizler var. Yani İnsan Hakları Derneği’nin bu ülkede çok büyük bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmalarının ardından Kürkçü ve Tuncer, etkinlikten ayrılırken İHD İstanbul Şube Başkanı etkinliğin saat 21.45’e kadar süreceğini belirtti.
OĞUZCAN YAZAR
İSTANBUL

Yorumlar kapatıldı.