İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Ermenistan Uluslararası Toplumun Kafasını Karıştırmaya Çalışıyor”

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, “Uluslararası toplumun kafasını karıştırmaya teşebbüs eden ve saldırgan politikasını haklı göstermeye çalışan Ermeni tarafı, çözüm sürecinin süresini uzatıyor. Dünya toplumu, bu konuya ilişkin duruşunu çoktan dile getirdi. Ermenistan, uluslararası organizasyonlar tarafından kabul edilen tüm belgelerde saldırgan bir ülke olarak tanınıyor. Dünya toplumu, Erivan’a uygun bir şekilde baskı uygulamalı. Politik irade eksikliği ve Ermenistan’ın yapıcı olmayan duruşu, barış sürecinin ilerleme kaydetmesine engel teşkil ediyor” dedi.

***
TurkishNY.com – Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, Dağlık-Karabağ barış sürecinin çıkmazdan kurtarılması için Ermenistan’ın, birliklerini Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarından en azından geri çekmeye başlaması gerektiğini söyledi.
APA’nın haberine göre Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan’ın AGİT Dönem Başkanı Leonid Kozhara ile bugün gerçekleştirdiği ortak basın konferansında Nalbandyan tarafından yapılan açıklamalar üzerine yorum yapan Abdullayev, Ermenistan birliklerinin, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarından çekilmeye başlamalarının, barış sürecinin devam etmesi için bir temel oluşturabileceğine dikkat çekti.
Nalbandyan, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarının katıldığı 12 Temmuz tarihinde Viyana’da yapılan toplantıda, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarının, Dağlık-Karabağ barış sürecinin ancak işgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi halinde devam edebileceğine ilişkin bir konuya değinmediklerini söyledi.
Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarındaki Ermeni Silahlı Güçleri’nin mevcudiyetlerinin, barış sürecinin ilerlemesine izin vermediğini belirten Abdullayev, “Uluslararası toplumun kafasını karıştırmaya teşebbüs eden ve saldırgan politikasını haklı göstermeye çalışan Ermeni tarafı, çözüm sürecinin süresini uzatıyor. Dünya toplumu, bu konuya ilişkin duruşunu çoktan dile getirdi. Ermenistan, uluslararası organizasyonlar tarafından kabul edilen tüm belgelerde saldırgan bir ülke olarak tanınıyor. Dünya toplumu, Erivan’a uygun bir şekilde baskı uygulamalı. Politik irade eksikliği ve Ermenistan’ın yapıcı olmayan duruşu, barış sürecinin ilerleme kaydetmesine engel teşkil ediyor” dedi.

Yorumlar kapatıldı.