İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ermeni soykırımı’ yazısını sansürledi

Fransa’da “Genç Sosyalistler” adlı hareket, Facebook’taki hesabında 1915 olayları hakkında yazılan bir yazının kaldırılması üzerine isyan etti… Facebook hesabında Türklere ‘Ermeni soykırımı hakkında ne düşünüyorsunuz’ sorusunu yöneltmesiyle başladı.Bunun üzerine genç kadına özel mesaj atan bir kişi, ‘Ermeni soykırımı yoktur’ ifadesini kullandı. Bu ifadenin kullanılması üzerine Genç Sosyalistler üyesi bir kişi Facebook sayfasında, soykırımları reddetmeyi eleştiren bir yazı yayınladı. Yazı kısa süre sonra Facebook yönetimi tarafından kaldırıldı.

***
Fransa’da “Genç Sosyalistler” adlı hareket, Facebook’taki hesabında 1915 olayları hakkında yazılan bir yazının kaldırılması üzerine isyan etti.
‘Ermeni soykırımı’ yazısını sansürledi
Hareketin lideri Thierry Marchal-Beck, ‘Ermeni soykırımı’nın reddini eleştiren yazının kaldırılması nedeniyle Facebook yönetimine mektup yazdı. Olay, hareketin destekçilerinden genç bir kadının Facebook hesabında Türklere ‘Ermeni soykırımı hakkında ne düşünüyorsunuz’ sorusunu yöneltmesiyle başladı.
Bunun üzerine genç kadına özel mesaj atan bir kişi, ‘Ermeni soykırımı yoktur’ ifadesini kullandı. Bu ifadenin kullanılması üzerine Genç Sosyalistler üyesi bir kişi Facebook sayfasında, soykırımları reddetmeyi eleştiren bir yazı yayınladı. Yazı kısa süre sonra Facebook yönetimi tarafından kaldırıldı. Hesap kullanıcısının siteye erişimine de 12 saatlik bir kısıtlama getirildi. Tüm bunlar üzerine, Marchal-Beck Facebook’un Fransa direktörü Laurent Solly’ye bir mektup yazdı. Genç adam, hesaptaki kısıtlamanın kaldırılmasını talep etti, yazının neden kaldırıldığının açıklanmasını istedi. Marchal-Beck Twitter hesabı üzerinden de taleplerini yineledi.
Fransa merkezli Le Lab adlı internet sitesine konuşan Marchal-Beck, “Soykırımları reddetmeyi eleştiren bir yazının sansüre uğramasından ötürü şaşkınız. Kafamızda bazı sorular oluşuyor. Yazının hangi amaçla silindiğini anlamadık” dedi. 1993 yılında başlatılan hareket Fransa’da, Sosyalist Parti ve Cumhurbaşkanı François Hollande’ın destekçisi olarak biliniyor.

Yorumlar kapatıldı.