İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Patrikhanesi, Sanasaryan Han’a yeni kiracıya karşı tedbir istedi

Türkiye Ermeni Patrikliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Sirekci’deki Sanasaryan Han’a yeni kiracı almasıyla ilgili verdikleri hukuk mücadelesinin sürdüğünü açıkladı… Türkiye Ermeni Patrikliği vekili Avukat Ali Elbeyoğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Sirkeci’deki Sanasaryan Han binasının şu anda boş olduğu ve ihaleye çıkartıldığı belirtildi. Binanın 20 yıl süreyle ihaleye çıkartıldığı ifade edilen açıklamada, binaya yeni kiracının alınmaması gerektiği belirtildi.

***
Türkiye Ermeni Patrikliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Sirekci’deki Sanasaryan Han’a yeni kiracı almasıyla ilgili verdikleri hukuk mücadelesinin sürdüğünü açıkladı. Ermeni Patrikliği, devam eden yargılamaya bakan mahkemeden, hana yeni kiracıyla ilgili tedbir kararı vermesini istedi.
Türkiye Ermeni Patrikliği vekili Avukat Ali Elbeyoğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Sirkeci’deki Sanasaryan Han binasının şu anda boş olduğu ve ihaleye çıkartıldığı belirtildi. Binanın 20 yıl süreyle ihaleye çıkartıldığı ifade edilen açıklamada, binaya yeni kiracının alınmaması gerektiği belirtildi.
Açıklamada, “Uzun yıllar amacına uygun olarak kullanılan dava konusu Sanasaryan Vakfı, 1935 yılında patrikhanenin elinden alınmış ve amacı dışında kullanılmaya başlanmıştır. Önceleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası olarak kullanılan bina daha sonra adliye binası olarak kullanılmış olup şu anda boş bir vaziyettedir. Sanasaryan Han olarak bilinen taşınmazın, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yolsuz ve hukuka aykırı şekilde malik olarak tapuya tescil ettirdiği taşınmazın, tapusunun iptal edilerek tekrar Sanasaryan Vakfı adına tescil edilebilmesi için İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava ikame etmiştik. Mahkemece yapılan ilk incelemede taşınmazın üçüncü kişilere devrenin ve satışının önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı verilmişti.” ifadelerine yer verildi.
Hanın hukuksuz bir şekilde patrikliğin elinden alındığı ifade edilen açıklamada, “Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin elinden haksız şekilde alınan en önemli mülklerinden biri olan Sanasaryan Han, İstanbul Ermeni Patrikliği’nin açtığı iade davası sürdüğü halde 20 yıl süreyle kiralanmak üzere 18 Haziran’da ihaleye çıkarılmıştır. İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme heyeti tarafından verilen tedbir kararı uyarınca Vakıflar Gelen Müdürlüğü’nün, hana yeni kiracı almaması gerekiyordu. İhale ilanı, bu karara rağmen verilmiştir. 20 yıl süreyle Sanasaryan Han’ın ticari amaçla kiraya verilmesi mahkeme tarafından konulan ihtiyati tedbirin açıkça ihlalidir. Telafisi imkansız zararların doğmasının önlenmesi açısından, yapılacak olan ihalenin durdurulması amacıyla tedbir kararı verilmesini talep ettik.” denildi.
CİHAN
Kaynak : http://www.haber3.com/ermeni-patrikhanesi-sanasaryan-hana-yeni-kiraciya-karsi-tedbir-istedi-haberi-2085434h.htm#ixzz2ZF5S5CYp

Yorumlar kapatıldı.