İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selanik’ten Meghri’ye: Uluslararası Karadeniz İpek Yolu Koridoru (BSSRC) Projesi

Uluslararası Karadeniz İpek Yolu Koridoru (BSSRC) Projesinin Ermeni, Gürcü ve Türk partnörleri  16 Temmuz’da anılan bölge aşan projesinin resmi açılışını Vayots Dzor eyaletindeki «Noravank» mabedinde gerçekleştirecekler.

BSSRC Gürcistan, Yunanistan, Türkiye ve Ermenistan sivil toplum kuruluşlarının ortak projesi olup, Yunanistan’ın Selanik kentinden başlayıp, Ermenistan’ın Megri kentine kadar 3000 km.’lik bir turistik güzergah yaratmayı amaçlamakta. Proje, diğer projelerden farklı olarak iPhone ve iPad’lar yanısıra Android ve Windows operasyonlarıyla çalışan telefon ve tablet bilgisayarlar için de smartfon eklentilerine sahip olacak. BSSRC Projesi AB Karadeniz Ekonomik İşbirliği Prjesi, Ermenistan’da ise ABD Uluslararası Gelişim Ajansı (USAID) Teşebbüs Gelişim ve Piyasa Rekabeti EDMC Projesi aracılığıyla finanse edilmekte.
Etkinlik katılımcıları Areni ve Şatin köyleindendansçılar ve müzisyenlerin icralarını izleyecekler, yerel köylüleri «Ekmek-tuz» törenine katılacaklar, «Noravank» Manastır Kompleksi alanını gezecek ve yakınında bulunan şarap fabrikasını ziyaret edecekler.
Etkinlikte ABD Erivan elçisi John Heffern, AB Ermenistan Delegasyonu Bşk. Traian Hristea, Yunanistan, Gürcistan, İtalya ve Çin’in Erivan büyükelçileri hazır bulunacaklar. Etkinlikte Ermenistan Kültür, Ekonomi, Ulaştırma ve İletişim Bakanlıkları yanısıra Ana Taht Kutsal Etchmiatsin’den yetkililer de hazır bulunacaklar.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.