İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diaspora Bakanı, yabancı dillerde yazan Ermeni yazarları «William Saroyan» madalyasıyla ödüllendirdi

Yabancı dillerde yazan Ermeni yazarları, yaşadıkları ülkede 2015 yılına dek Büyük Afete ilişkin özellikle Soykırımdan kurtulanlara ilişkin romanlar ve denemeler olmak üzere bir kitap veya araştırma yazarsa ve bunlar yabancı okuyucusuyla buluşursa, Soykırımın tanınması ve kınanması işinde bir adım ileri gideriz.Açıklama bugün 15 Temmuz’da Tsaghkadzor’da Yabancı Dilde Yazan Ermeni Yazarlar V. Kongresi katılımcılarıyla buluşması esnasında Diaspora Bakanı Hranuş Hakobyan’dan geldi.

Bakanlık Basın Servisinden verilen bilgiye göre; Kongre 11-15 Temmuz’da Ermenistan Diaspora Bakanlığı ve Ermenistan Yazarlar Birliği insiyatifiyle gerçekleştirilmiş olup, yabanı dilde yazan Ermeni yazarların potansiyelini bir araya getirme, eserlerinin geniş çrevrelerce tanınmasın katkıda bulunma, Anayurtla Ermeni yazarların bağlantısını pekiştirme amacı taşımakta.
Hranuş Hakobyan konuşmasında, özellikle Ermeni Soykırımının tanınması sürecinde 7 yabancı dilde yazan Ermeni yazarın yabancı yazarlar üzerindeki etkisine değindi. Daha sonra Kongre katılımcısı yazarlar «Eve gel» Programı 4. Etap Açılış törenine katıldılar.
Diaspora Bakanı Hakobyan, ABD’den tanınmış yazar Peter Suryan ve bugün 70. yaşını kutlayan Kanada’dan Keith Gharibyan’ı «William Saroyan» madalyasıyla ödüllendirdi.
Bakan «Eve gel» programı katılımcısı ergenlere yabancı ülkelerde yaşayan ancak Ermeni değerlerini kaybetmemiş yaşça büyük yazarlar ve şairleri örnek almaları çağrısında bulundu.
Kongre katılımcıları, Diaspora Bakanlığının Suriye Ermenileriyle yürütülen çalışmalarına ilişkin bilgi aldılar.
Amerikalı Ermeni yazar Peter Suryan konuşmasında şunları kaydetti: ″Bana karşı samimi olan Ermeni halkından müteşekkirim. Birleşik Devletleri de seviyorum, ancak nihai sevgim anayurdum Ermenistan’adır. Ve bugün gördüğüm kusaca harika.″
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.