İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara’dan Ermenistan’a sert cevap “Türkiye’den toprak talebi kimsenin haddine değildir.”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Başsavcılık gibi önemli bir resmi makamı işgal eden bir yetkilinin yaptığı bu açıklama, komşusu Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerine dair Ermenistan’da hakim sorunlu zihniyeti yansıtmakta ve bu ülkenin BM ve AGİT başta olmak üzere üyesi bulunduğu uluslararası örgütlere karşı üstlenmiş olduğu yükümlülüklere de ters düşmektedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki, Türkiye’den toprak talebi kimsenin haddine değildir.”

Ermenistan Başsavcısı’nın açıklamalarına Ankara sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı  Sözcüsü, “Türkiye’den toprak talebi kimsenin haddine değildir” dedi.
“TÜRKİYE’DEN TOPRAK TALEBİ KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR”
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Ermenistan Başsavcısı’ın Türkiye-Ermenistan sınırı hakkındaki açıklamalarına ilişkin soruya şu cevabı verdi:
“Açılış konuşması Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından Erivan’da yapılan 5-6 Temmuz 2013 tarihli Pan-Ermeni Avukatlar Kongresi’ndeki takdiminde Ermenistan Başsavcısı Aghvan Hovsepyan’ın Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırın yasal olarak belirlenmediği ve kaybedilen Ermeni topraklarının Ermenistan’a iade edilmesi gerektiği yönünde beyanda bulunmasını esefle karşılıyoruz.
Başsavcılık gibi önemli bir resmi makamı işgal eden bir yetkilinin yaptığı bu açıklama, komşusu Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerine dair Ermenistan’da hakim sorunlu zihniyeti yansıtmakta ve bu ülkenin BM ve AGİT başta olmak üzere üyesi bulunduğu uluslararası örgütlere karşı üstlenmiş olduğu yükümlülüklere de ters düşmektedir. Şu çok iyi bilinmelidir ki, Türkiye’den toprak talebi kimsenin haddine değildir.”

Yorumlar kapatıldı.