İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hristiyan cemaatinden “Ramazan” pankartı

Hatay’da Hristiyan Ortodoks cemaati, astıkları pankartlarla, Ramazan ayını kutladı. Hatay’da yaşayan Hristiyanlar, merkezde bulunan birçok caddeye Müslüman vatandaşların Ramazan ayını kutlayan pankartlar astı. Antakya Ortodoks Cemaati Vakfı, astığı pankarta, “Ramazan ayının tüm Müslüman alemine hayırlara vesile olmasını dileriz” yazdı.

RAMAZAN AYININ BEREKETİ TEZGAHLARA DA YANSIDI
Öte yandan, Ramazan ayının bereketi tezgahlara da yansıdı. Antakya halkının alışverişte vazgeçilmez adresi olan Baharatçılar Çarşısı’nda Ramazan için kurulan tezgahlarda, hurma çeşitlerinin yanı sıra ekmek kadayıfı ve doğal kurutulmuş meyveler de yerini aldı.
Çarşı esnafının bir bölümü Ramazan öncesi işlerin artmasından memnuniyet duyarken, bir bölümü de artışların sadece gıda sektöründe olmasından dolayı endişe duyduklarını dile getirdi.
Antakya Uzun Çarşı’da Hatay’ın ünlü tatlısı olan künefe satışı yapan Nurettin Künefeci, “Ramazan ayının gelmesiyle işlerin iyi olmasını bekliyoruz. Geçen yıl Ramazan ayında işlerimizde düşüş olmuştu, bu yıl umarım iyi olur” dedi.
Hatay’a özgü bir tatlı olan ekmek kadayıfı ve hurma satışı yapan Osman Dağkaç ise, “Ramazan ayının bereketi işlerimize yansıması oluyor. Özellikle ekmek kadayıfı satışlarımız rağbet görüyor. Cumartesi gününden beri vatandaşlar Ramazan alışverişini yapıyorlar. Bizler de tüm hazırlıklarımızı yaptık, Ramazan ayının gelmesini heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.
Ramazan ayında rağbet gören meyan kökü şerbetini 1985 yılından bu yana sattığını belirten Hançer usta ise, Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesinin insanları iftarda meyan kökü şerbetine yönelttiğini belirterek, “Bu şerbet birçok hastalığa iyi geliyor. Özellikle oruç tutanlar iftarda içtiklerinde böbrek ve bağırsakları çalıştırıyor ve yediklerini sindirmesi daha kolay oluyor” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar kapatıldı.