İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Thomas de Waal: Askeri anlamda Ermenistan, Azerbaycan karşısında 2 üstünlüğe sahip

Washington Carnagie Fonu uzmanı Thomas de Waal, Waal ″Ermenistan’ın ilk üstünlüğü peyzajı, zira dağlarda savunma, saldırıdan her zaman daha kolay. İkincisi, Ermenistan da aynı şekilde, Azerbaycan’dan farklı olarak daha düşük fiyatlarla Rusya’dan silah almakta.″ dedi. Thomas de Waal, yıllar esnasında Azerbaycan’ın gaz ve petrol devletine dönüştüğünü, ancak bunun Karabağ çatışmasıyla hiçbir alakası olmadığını kaydederek ″Azebaycan’ın Karabağ sorununda başarı şansı sıfıra eşittir″ dedi

***
Azerbaycan’ın sorunu Ermenistan’ın Azerbaycan karşısında 2 üstünlüğe sahip olması. Demeç  Özgürlük Radyosu (RFE/RL) Azerice Servisine verdiği röportaj esnasında Washington Carnagie Fonu uzmanı Thomas de Waal’den geldi.
De Waal ″Ermenistan’ın ilk üstünlüğü peyzajı, zira dağlarda savunma, saldırıdan her zaman daha kolay. İkincisi, Ermenistan da aynı şekilde, Azerbaycan’dan farklı olarak daha düşük fiyatlarla Rusya’dan silah almakta.″ dedi.
Thomas de Waal, yıllar esnasında Azerbaycan’ın gaz ve petrol devletine dönüştüğünü, ancak bunun Karabağ çatışmasıyla hiçbir alakası olmadığını kaydederek ″Azebaycan’ın Karabağ sorununda başarı şansı sıfıra eşittir″ dedi.
Uzman, Dağlık Karabağ’ın birçok konuda değiştiğini ve yeniden inşa edildiğini, denetiminde bulunan 7 rayonun Karabağ’la bütünleşmeye başladığını ifade etti.
Savaş durumunda bunun salt Ermenistan, Azerbaycan ve Karabağ’a ilişkin bir çatışma olmayacağına dikkat çeken uzman ″Bu daha geniş bir bölgeyi ilgilendirecek ve belki de olumlu etmen bu, zira komşu ülkeler olayların böylesi gelişimini engelleme arzusundalar ″ dedi.
Thomas de Waal şunları kaydetti: ″Uzlaşmanın olası olduğuna inanıyorum, ancak dendiği gibi barış ve uzlaşmaya ilişkin konuşan Azerbaycan’lı yazar Akram Aylisli’ye karşı bir kampanya başlatıldı. Bunun Bakü’nün politikasına mı yoksa sorunun uzun vadeli bir perspekifi mi olduğuna bağlı olduğunu bekleyip görmek gerek.″
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.