İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul Valisi’nden Gezi açıklaması geldi: Müsaade etmeyeceğiz!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Davutpaşa’da katıldığı program sonrası Gezi Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu, parkın yarın açılacağını ifade ederken bu akşamki çağrıya da değinerek “Taksim Meydanı’na toplanma için müsaade etmeyeceğiz” dedi. Vali Mutlu Park’ın yarın halkın hizmetine açılacağını resmi twitter adresinden duyurdu. Taksim Dayanışması ise bu akşam saat 19:00’da Taksim’de Gezi Parkı’na gideceğini duyurmuştu.

***
Taksim Dayanışması dün akşam yaptıkları toplantıda, “Keyfi bir tutumla parka girmemiz yasaklanıyor” diyerek Dayanışma’yı oluşturan meslek örgütü ve sendikaların, saat 19.00′da Gezi Parkı önünde buluşmaları için çağrı yaptı.
İlkinin geçtiğimiz hafta yapılacağı duyurulan, ancak Lice ‘de yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen “1. Geleneksel Water War Şenliği” Cumartesi günü 18.00’de Taksim Meydanı’nda başlayacak.
Taksim Dayanışması’ndan yapılan açıklama şöyle:
“Parkımıza Gidiyoruz!
Gezi Parkı’nı halka kapatanlara, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nı kimliksizleştirme, insansızlaştırma ve betonlaştırma planlarının iptaline yönelik mahkeme kararını elden tebliğ etmeye, parkı yeniden gerçek sahiplerine yani herkese açmaya gidiyoruz.
Bizi biz yapan bütün değer ve renklerimizle, sarsılmaz bir sağduyu, direnme gücü, kararlılık ve inanılmaz bir yaratıcılıkla, yaşamın olduğu her alanda hâlâ bir aradayız.
Taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz.
Kayıplarımızı anmak, taleplerimizi tekrar hatırlatmak ve hala tüm Türkiye ’de yaşanan şiddeti kınamak üzere 6 Temmuz Cumartesi günü saat 19.00’da mahkemenin gerekçeli kararıyla Taksim’de buluşuyoruz.
Yaşasın dayanışmamız…
Her yer Taksim her yer direniş…”
PARKTAN ÖNCE SU SAVAŞI
İlkinin geçtiğimiz hafta yapılacağı duyurulan, ancak Lice’de yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen “1. Geleneksel Water War Şenliği” ise bugün 18.00’de başlayacak. ” TOMA suyu yoksa o zaman bizim suyumuz var” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlik ‘su sarfiyatına neden olmamak için’ 15 dakika ile sınırlı tutulacak. Polise su sıkmaya da izin yok.
Gezi Parkı’na düzenlemelerle 146 ağaç dikildi
Gezi Parkı, 8 bin metrekare daha büyütülerek, 58 bin metrekarelik yeşil alan haline getirildi.
Halka yarın yeniden açılacak olan Gezi Parkı’nın, yapılan düzenleme çalışmalarının ardından 8 bin metrekare daha büyüdüğü bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Taksim Gezi Parkı’nın yapılan düzenlemelerin ardından 8 bin metrekare daha büyüdüğü belirtilerek, parkın 58 bin metrekarelik bir yeşil alan haline geldiği kaydedildi.
Parkta 558 olan ağaç sayısının 704’e, dikilen mevsimlik çiçek sayısının 322 bine ulaştığı aktarılan açıklamada, parka 17 de yetişmiş çınar ağacı dikildiği bildirildi.

http://haber.gazetevatan.com/mutlu-musade-etmeyecegiz/551808/1/gundem

Yorumlar kapatıldı.