İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’li aktivistler Ermeni Soykırımının tanınmasına yönelik adımları değerlendirecek

Türkiye’de «Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De» Hareketi 6 Temmuz’da, toplumun ilerici aktivistlerinin katılımıyla «100. Yıldönümü Yaklaşırken Ermeni Soykırımı Neden Hala Güncel ?» konusunu değerlendirecek.

«Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De» Hareketinin yayımladığı duyuruda; forum tarzında örgütlenecek toplantıda  DurDe’nin önümüzdeki dönem konuya ilişkin yapmayı planladığı faaliyetlerin sunumunun ardından, toplantıya katılan tüm aktivistlere söz verilerek, katkılarının  alınacağı da ifade edilmekte.

Tartışma konu başlıkları ise şöyle: «Panel: 100. Yıldönümü Yaklaşırken Ermeni Soykırımı Günümüzde Neden Hala Güncel?» Moderatör: Cengiz Alğan, DurDe; Sunum: Ümit Kurt, (Clark Üniversitesi öğretim görevlisi ve “Kanunların Ruhu, Emval-i Metruke Kanunlarında Soykırımın İzini Sürmek” kitabının yazarlarından.)

«Forum: Aktivistler Tartışıyor – 1915’ten 2015’e Nasıl Bir Eylem Planı? Moderatör: F. Levent Şensever, DurDe.»

«Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De» Hareketinin  her yıl 24 Nisan’da Türkiye’nin farklı kentlerinde Ermeni Soykırımı kurbanlarını anmaya yönelik matem etkinlikleri düzenlediğini kaydedelim.
News from Armenia – NEWS.am


Yorumlar kapatıldı.