İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Türkiye ile Ermenistan Arasındaki Normalleşme Süreci İlerliyor”

TurkishNY.com – Van Gölü’nde yer alan Akdamar Adası’nı ziyaret eden ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Francis Ricciardone ve eşi, adadaki Surp Haç Ermeni Kilisesi’ne uğradılar. Surp Haç Ermeni Kilisesi’ni ziyareti sonrasında gazetecilerle izlenimlerini paylaşan Ricciardone, kiliseyi ilk kez 33 yıl önce ziyaret ettiğini ve kilisenin geçirdiği restorasyon sonrasında artık daha güzel bir hale gelmiş olduğunu belirtti. Ayrıca siyasi konulara da değinen Ricciardone, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin ilerlediğini belirtti. (Ada ismi yanlış olsa da en azından kilisenin ismi doğru yazılmış.Akdamar değil Ahtamar ya da Ağtamar olacak HYETERT) 

 Ricciardone, “Sonuçlar şimdiden gözle görülüyor. Geçen yıla kıyasla Akdamar’ı dört kat daha fazla turist ziyaret etti. Van, tarihi itibariyle turizm açısından önemli bir yere sahip. (Burası) aynı zamanda, Ermeniler ve Amerikalılar için de çok önemli bir yer. Van’a gelmek isteyen kişiler, tereddüt etmeden gelmeliler” şeklinde konuştu.

http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/126524-turkiye-ile-ermenistan-arasindaki-normalles-sureci-ilerliyor#.UcnDN_n0GSo

Yorumlar kapatıldı.