İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni diasporasına kötü haber!

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan Ermeni diasporasına karşı ortak hareket edecek. Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Nazim İbrahimov, “Bir milletin iki sorunu olamaz, sorunlarımız da aynıdır. Sözde Ermeni iddialarına yönelik Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunlar, aynı zamanda bizim de sorunlarımızdır. Karabağ konusunda da Türk diasporası Azerbaycan’ı destekliyor ve dünya kamuoyuna bu konuda sağlıklı bilgi veriyor” diye konuştu. Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) üye ülkelerinden Kazakistan ve Kırgızistan’ın da Azerbaycan ve Türkiye’nin tezlerini desteklediğini söyleyen Nazim İbrahimov, bundan sonra bu ülkelerle daha sıkı işbirliği içerisinde olacaklarını ifade etti.

***
 Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan Ermeni diasporasına karşı ortak hareket edecek.
 Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Nazim İbrahimov, Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin yürüttüğü kampanyaya karşı Türkiye’nin yanında olacaklarını ve destekleyeceklerini söyledi.
Azerbaycan diasporasının kordinasyonunu sağlamak amacıyla kurulan devlet komitesinin başkanı Nazim İbrahimov, “Sözde Ermeni iddiaları”na karşı Türkiye’nin yanında olacaklarını ve Türkiye’yi bu konuda destekleyeceklerini söyledi.
İbrahimov, yaptığı değerlendirmede, Azerbaycan’ın bütün diaspora kurumlarının konuya ilişkin bilgilendirildiğini, bu kurumlara Ermeni iddialarına karşı Türkiye’yi destekleme yönünde telkinde bulunduklarını ve Azerbaycan diasporasının Türk diasporası ile ortak hareket edeceğini kaydetti.
BİR MİLLET İKİ DEVLET
Doğu Avrupa ülkeleri gibi Türk diasporasının az olduğu yerlerde “sözde Ermeni iddiaları” gündeme geldiğinde Azerbaycan diasporasının konuya müdahil olduğunu ve o ülkelerin kamuoyunu bilgilendirdiğini ifade eden İbrahimov, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in “Bir millet, iki devlet” sözlerine atıfta bulunarak, “Bir milletin iki sorunu olamaz, sorunlarımız da aynıdır. Sözde Ermeni iddialarına yönelik Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunlar, aynı zamanda bizim de sorunlarımızdır. Karabağ konusunda da Türk diasporası Azerbaycan’ı destekliyor ve dünya kamuoyuna bu konuda sağlıklı bilgi veriyor” diye konuştu.
Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) üye ülkelerinden Kazakistan ve Kırgızistan’ın da Azerbaycan ve Türkiye’nin tezlerini desteklediğini söyleyen Nazim İbrahimov, bundan sonra bu ülkelerle daha sıkı işbirliği içerisinde olacaklarını ifade etti.
DÖRT  ÜLKE OLARAK ORTAK HAREKET EDECEĞİZ
Dört ülke olarak yurtdışında ortak hareket edeceklerini vurgulayan İbrahimov, “Bu da gücümüze güç katacaktır. Hem Türkiye, hem Azerbaycan, hem Kazakistan, hem de Kırgızistan’a ve genellikle tüm Türk dünyasına yönelik herhangi bir haksızlığa karşı ortak hareket edeceğiz” dedi.

http://www.internethaber.com/ermeni-diasporasina-kotu-haber-550580h.htm

Yorumlar kapatıldı.