İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uzman: Rusya, Ermenistan’ı kaybetmek istemiyor ve bu konuda kararlı

Rusya tarafından Azerbaycan’a kara silahı satışına ilişkin haberleri yorumlayan  siyaset uzmanı Ara Papyan, büyük ölçekli silah satışının Azerbaycan ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti tampon hattında askeri işlemlere tekrar başlanmasına sebep olmayacağı ve bunun sebebinin Rusya’nın buna mani olacağı hususunun olmadığını kaydederek ″Savaş Batı için elverişli değil, zira savaşın sonuçlarından bağımsız olarak sadece BP firması büyük kayıplara uğrar. Ancak stratejik ortağımız Rusya’nın düşmanımıza silah sevkiyatında bulunduğunu unutmamak gerekiyor; bu Azerbaycan için olduğu gibi Ermenistan için de yıkıcı olabilir.″ dedi.

***
Rusya Ermenistan’ı kaybetmek istemiyor ve bu konuda kararlı, zira Erivan’ın ″hiçbir yere kaçmayacağı″na emin. Açıklama bugün 21 Haziran’da düzenlenen basın toplantısında, Rusya tarafından Azerbaycan’a kara silahı satışına ilişkin haberleri yorumlayan  siyaset uzmanı Ara Papyan’dan geldi.
Uzmanın  büyük ölçekli silah satışının Azerbaycan ve Dağlık Karabağ Cumhuriyeti tampon hattında askeri işlemlere tekrar başlanmasına sebep olmayacağı ve bunun sebebinin Rusya’nın buna mani olacağı hususunun olmadığını kadederek ″Savaş Batı için elverişli değil, zira savaşın sonuçlarından bağımsız olarak sadece BP firması büyük kayıplara uğrar. Ancak stratejik ortağımız Rusya’nın düşmanımıza silah sevkiyatında bulunduğunu unutmamak gerekiyor; bu Azerbaycan için olduğu gibi Ermenistan için de yıkıcı olabilir.″ dedi.
Uzmanın kanaatince askeri işlemlerin tekrar başlaması durumunda Rusya’nın kazançlı konumda olacağını, Türkiye, Azerbaycan ve Rusya arasında bulunan Ermenistan’a seçim yapmasını önereceğini ifade etti. Doğal olarak sonuç Batı lehine değil, Rusya lehine olur.

Yorumlar kapatıldı.