İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Davutoğlu’ndan Nalbantyan’a tebrik

Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü dönem başkanlığına seçilen Ermenistan’in Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan’ı kutladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hedeflenen projelerin gerçekleşebilmesi için Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü üye ülkelerin ortak fona daha fazla katkı yapması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, Birliğin dönem başkanlığına seçilen Ermenistan’in Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan’ı da tebrik etti.

Bakan Davutoğlu, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün Ukrayna’daki dışişleri bakanları toplantısında konuştu.,
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü’nün Dışişleri Bakanları, Ukrayna’nın liman kenti Odessa’da toplandı. Üye ülkelere seslenen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “örgütün proje odaklı bir dinamizm kazanmasının” önemine vurgu yaptı.
Avrupa-Atlantik ve Avrasya’nın refah ve istikrarının, Karadeniz’in istikrarına bağlı olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, bölgenin geniş bir ulaştırma ve enerji nakil hattı üzerinde olduğunu hatırlattı. Davutoğlu, bu çerçevede, üye ülkelerden, örgüte destek için daha fazla siyasi irade ve ortak proje fonuna daha fazla katkı beklentisinin altını çizdi.
Ukrayna’dan dönem başkanlığını devralan Ermenistan’in Dışişleri Bakanı Edward Nalbantyan’a başarılar dileyen Davutoğlu, Türkiye’nin Ermenistan’ın dönem başkanlığının başarılı geçmesi için her türlü katkıya hazır olduğunu da belirtti.
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın bir sonraki Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın 12 Aralık’ta Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılması planlanıyor.

Yorumlar kapatıldı.