İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kırım Tatarlarından Ermeni Tasarısına Tepki

TurkishNY.com – Ukrayna Parlamentosu’nda sunulan sözde Ermeni soykırımının tanınmasına ilişkin yasa tasarısına, Kırım Tatar Meclisi Başkanı Mustafa Cemiloğlu’ndan tepki geldi. Asbarez’in Rusya’da yayınlanan Yerkramas Armenian gazetesinden alıntıladığı habere göre Kırım Tatarları lideri ve Ukrayna Parlamentosu üyesi Cemiloğlu, “Yasa tasarısı Parlamento’dan geçse bile, Başkanın (tasarıyı) imzalama yönünde çok isteği olacağına inanmıyorum” dedi. Cemiloğlu, yasa tasarısını Ukrayna Parlamentosu tarafından atılmış “düşüncesiz ve sağlıksız bir adım” olarak nitelendirdi.

“Ukrayna’daki Türki insanların sayısı, Ermenilerin sayısından çok daha fazla. Yasa tasarısının yazarları, tasarının kabulünün yol açabileceği sonuçları farkında olmalılar” şeklinde konuşan Cemiloğlu, yasa tasarısının geçmesi halinde Ukrayna’nın Azerbaycan, Türkiye ve diğer Türki milletlerle olan ilişkisinin tehlikeye girebileceğini de sözlerine ekledi.
Polemika.com.ua haber ajansında belirtildiği üzere Cemiloğlu, yasa tasarısının yazarlarından biri ve kendisi ile aynı partinin üyesi olan Arsen Avakov ile konuşacağını söyledi.
Cemiloğlu, “(Avakov’a) bu adımın kabul edilemez olduğunu söyleyeceğim. Eğer grup kararı desteklerse, (gruptan) ayrılacağım. Aynı zamanda parlamentonun diğer üyelerine tasarının, Ukrayna’nın dış politikasına bir darbe olabileceğini söyleyeceğiz” dedi.
Cemiloğlu ayrıca, Ukrayna’daki Türki insanlardan gelebilecek geniş çaplı protestolara karşı da uyarıda bulundu.

http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/125825-kirim-tatarlarindan-ermeni-tasarisina-tepki#.UcAv__n0GSo

Yorumlar kapatıldı.