İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevag’ı Öldürmek Serbest, Katile Katil Demek Dava Konusu

Yok olan bir halktan geriye kalan bireyleri öldürülürken, anneleri, babaları ve sevdikleri gözyaşları içerisinde kalırken, katile katil demeyeceğim de ne zaman katile katil diyeceğim. Hangi vicdan bunu kabul eder? Sevag’ın öldürüldüğü yere keşfe gittiğimde yüreğim cız etmişti. Sevag Balıkçıyan’ın babası gözyaşlı bir şekilde ve sadece adalet bekleyerek bakıyordu hayata. Sanki onu hayata bağlayan tek şey adalet duygusuydu. Tıpkı Hrant Abi’nin davasında olduğu gibi. Ne Rakel Abla adaletten umduğunu buldu, ne de Sevag’ın annesi, babası ve sevdikleri buldu.

Yok olan bir halktan geriye kalan bireyleri öldürülürken, anneleri, babaları ve sevdikleri gözyaşları içerisinde kalırken, katile katil demeyeceğim de ne zaman katile katil diyeceğim. Hangi vicdan bunu kabul eder?
Sevag’ın öldürüldüğü yere keşfe gittiğimde yüreğim cız etmişti. Sevag Balıkçıyan’ın babası gözyaşlı bir şekilde ve sadece adalet bekleyerek bakıyordu hayata. Sanki onu hayata bağlayan tek şey adalet duygusuydu. Tıpkı Hrant Abi’nin davasında olduğu gibi. Ne Rakel Abla adaletten umduğunu buldu, ne de Sevag’ın annesi, babası ve sevdikleri buldu.
Kıvanç Ağaoğlu‘nun avukatları benim hakkımda dava açmışlar. Davayı etkileyecek mahiyette haber yapmışım diye. Ve adımı da “Şüpheli Cevat Sinet” koymuşlar. Nedeni şu ki “Ermeni Askere Kazara Cinayet” http://www.aykiridogrular.com/haber-40-Ermeni-Askere-Kazara-Cinayet.html adlı haberimden dolayı ve bu cinayetin sıradan bir cinayet olmadığını söylediğim için. Ve benim yaptığım haberlerin de “Bölücü(!)” mahiyette olduğunu ve benim asıl amacımın “Türkiye Cumhuriyetinin Devleti ve Milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak olduğunu” açıkça söylemişler. Sanki bu halk birlik olmuş da, Ermeniler soykırıma, tehcire uğramamış da, iftira atıyoruz. Kargalar bile güler, bırakın insanları. Ve benim üslubuma varana kadar, avukat beyanı aynı şu şekilde; “Şüphelinin asıl niyeti yapmış olduğu haberlerde açık şekilde ortaya çıkmaktadır.” “Asıl amacı, devlet aleyhinde propaganda yapmak, bunu yaparken de gazeteci kimliğini kullanarak yapmaktadır.”. Kıvanç Ağaoğlu’nun avukatları o kadar canhıraşla derslerini çalışmışlar ki, beni Türkiye’nin bir numaralı bölücüsü ve vatan haini ilan etmişler. Vatan kimsenin tekelinde değildir. Hele hukukçuların bakış açısı ve dava açarken veya suç duyurusunda bulunurken, birini vatan haini ilan etmesi ve hedef tahtasına koyması, onların zihniyetinin çok açık bir göstergesidir.
Soru 1- Sevag’ı öldüren Kıvanç Ağaoğlu’nun cezası adalet tarafından verildi mi? Hayır.
Soru 2- Tıpkı Hrant Dink davasında olduğu gibi suçlular yargılanabildi ve ceza alabildiler mi? Hayır.
Cevap: Sevag Balıkçıyan’ın annesi, babası ve sevdikleri, suçlu cezasını bulana kadar huzur içinde yaşayamayacaklar. Bir ömür boyu bu adaleti bekleyecekler. Tıpkı Rakel Abla’nın bu adaleti beklediği gibi.
Cevat Sinet’i hiçbir dava ve hiçbir tehdit yıldırmadı, yıldıramayacak da.
aykiridogrular.com

Yorumlar kapatıldı.