İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran Parlamentosu Ermeni Milletvekili: Başkanlık seçimlerinde esas rekabet 3 aday arasında geçiyor

İran İslam Cumhuriyeti (İİC) Parlamentosundan Ermeni milletvekili Karen Khanlaryan nispeten daha fazla şansı olan adayların muhafazakarların temsilcisi Tahran görevdeki belediye başkanı  Mohammed Baher Galibaf, ılımlı güçlerin temsilcisi Hasan Rouhani, radikal muhafazakar kolun temsilcisi Said Jalal olduklarını kaydederek ″Esas rekabet 3 aday arasında geçiyor, ancak bunlardan kimin kazanacağını söylemek güç″ dedi.

***
İran Başkanlık seçimlerinde esas rekabet 3 aday arasında geçiyor. NEWS.am muabirine bilgi İran İslam Cumhuriyeti (İİC) Parlamentosundan Ermeni milletvekili Karen Khanlaryan’dan geldi.
İran Başkanlık seçimlerinde genel ortamın sakin ve katılımın yüksek olduğunu kaydeden Khanlaryan ″Seçimde ikinci tur olacağı öngörülmekte, ancak bu konuda net bir şey söylemek için erken. Geleneksel olarak ulusal seçimlerde insanlar özellikle  oylamanın son saatlerinde aktifler.″ dedi. Ermeni milletvekili şimdilik seçim sonuçlarını tahmin etmenin biraz zor olduğunun altını çizdi.
Karen Khanlaryan nispeten daha fazla şansı olan adayların muhafazakarların temsilcisi Tahran görevdeki belediye başkanı  Mohammed Baher Galibaf, ılımlı güçlerin temsilcisi Hasan Rouhani, radikal muhafazakar kolun temsilcisi Said Jalal olduklarını kaydederek ″Esas rekabet 3 aday arasında geçiyor, ancak bunlardan kimin kazanacağını söylemek güç″ dedi.
14 Haziran’da İran’da başkanlık seçimlerinin gerçekleştirildiğini kaydedelim. Altı adayın yarıştığı seçimde oylamada sona yaklaşılmakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.