İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’dan ‘Gezi’ çağrısı: Ölçülü ol

Fransa Dışişleri Fabius, Fransa’nın Türk hükümetini bir kez daha olayları yatıştırmaya ve ölçülü olmaya çağırdığını söyledi. Fransız diplomasi şefi, “Olayları demokratik şekilde yatıştırmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.Türk hükümetinin olayları yatıştırmak yerine “çürümesine” oynadığı izlenimi verdiği görüşünü dile getiren Fabius, “Demokrasilerde diyalog gerekir” şeklinde konuştu… Avrupa Parlamentosu da bugün Türkiye’deki son gelişmeleri tartışacak. Genel Kurul’da Gezi Parkı protestolarıyla ilgili bugün öğleden sonra özel bir oturum düzenlenecek.

***
Taksim Meydanı’nda dün başlayıp gece boyunca devam eden polis müdahalesine Fransa bir kez daha tepki gösterdi. Fransa, Türk hükümetine ‘ölçülü’ olma çağrısında bulundu.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bu sabah katıldığı bir televizyon programında Türkiye konusunda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Fransa Dışişleri Fabius, Fransa’nın Türk hükümetini bir kez daha olayları yatıştırmaya ve ölçülü olmaya çağırdığını söyledi. Fransız diplomasi şefi, “Olayları demokratik şekilde yatıştırmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Türk hükümetinin olayları yatıştırmak yerine “çürümesine” oynadığı izlenimi verdiği görüşünü dile getiren Fabius, “Demokrasilerde diyalog gerekir” şeklinde konuştu.
‘TÜRKİYE AB’DEN UZAKLAŞMIYOR’
Fabius, “Türkiye Avrupa’dan uzaklaşıyor mu?” sorusuna ise “Hayır sanmıyorum, ancak bazı uygulamalar Avrupa’dakilerle uyuşmuyor” cevabını verdi.
Konuyu dün Türk mevkidaşı Ahmet Davutoğlu’yla yaptığı telefon görüşmesinde de gündeme getirdiğini söyleyen Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, “Fransa’nın olaylar hakkındaki tutumunu kendisine de aktardım” dedi.
GEZİ AP’NİN GÜNDEMİNDE
Avrupa Parlamentosu da bugün Türkiye’deki son gelişmeleri tartışacak. Genel Kurul’da Gezi Parkı protestolarıyla ilgili bugün öğleden sonra özel bir oturum düzenlenecek. Türkiye saatiyle 16.00’da başlayacak oturumda AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton görüş belirtecek. Oturumda parlamentodaki siyasi grup liderleri de konuşma yapacak.
Avrupa Parlamentosu, yarın öğle saatlerinde de Türkiye hakkında bir karar tasarısı oylayacak.
(ntvmsnbc)

http://www.timeturk.com/tr/2013/06/12/fransa-dan-olculu-ol-cagrisi.html

Yorumlar kapatıldı.