İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan ve Gezi Parkı heyeti görüşmesi sona erdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, görüşmeye ilişkin basın açıklaması yaptı… Sayın Başbakan özellikle ziyaretçilerle şu alternatifi paylaştı: Biz uzun beyin fırtınalar sonucu bu projeleri hazırladık. Esas karar 2014’de verilsin diye talepler vardı. Sayın Başbakanımız şöyle bir ihtimali gündeme getirebileceğini ifade etti: Madem ki, halkın ne düşündüğünü öğrenmek istiyoruz, o zaman bir referandum seçeneğini yetkili kurullarına götürebiliriz. Bir an önce Gezi Parkı’nın boşaltılması gerekiyor. Günlerdir Taksim ve çevresinde esnaf çok büyük zarar görmüştür. Yapılan müdahaleler sonucunda dünya basına yansıyan görüntüler ülkemizin imajı ile ilgili nahoş durumlar meydana getiriyor. Eğer barışsever isek lütfen çağrıma ses verin, kulak verin.

  ***
Erdoğan ve Gezi Parkı heyeti görüşmesi sona erdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı temsilcilerini AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, görüşmeye ilişkin basın açıklaması yaptı.
AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI
Bugün bir başbakan bakanlarıyla beraber 5 saate yakın bu insanları dinledi. Bundan sonra da makul, meşru, mantıklı talebi olan insanlar bize iletmek isterlerse her zaman gönlümüz ve kapımız açık olacaktır. Bazılarımız ‘AK Parti’ye zarar veriyoruz’ diye yola çıkıyoruz ama ülkemize zarar veriyoruz.
ERDOĞAN’DAN REFERANDUM YAPALIM TEKLİFİ
Sayın Başbakan özellikle ziyaretçilerle şu alternatifi paylaştı: Biz uzun beyin fırtınalar sonucu bu projeleri hazırladık. Esas karar 2014’de verilsin diye talepler vardı. Sayın Başbakanımız şöyle bir ihtimali gündeme getirebileceğini ifade etti: Madem ki, halkın ne düşündüğünü öğrenmek istiyoruz, o zaman bir referandum seçeneğini yetkili kurullarına götürebiliriz.
GEZİ PARKI’NI BOŞALTIN ÇAĞRISI
İstanbul halkı hangi yönde karar verirse, demokrasilerde irade önemlidir. Biz bugüne kadar buna hep bağlı ve saygılı olduk. Burada Gezi Parkı’nda şu anda eylem yapan, orada kalan, nöbet tutan, değerli kardeşlerime sesleniyorum. Orada illegal insanlar da olabilir. Ben çevre duyarlığı olan insanlara söylüyorum. Madem ki böyle bir karar alınmıştır. Bu mesele referandum seçeneğini ilgili kurullarımıza götürülecektir, bir an önce Gezi Parkı’nın boşaltılması gerekiyor. Günlerdir Taksim ve çevresinde esnaf çok büyük zarar görmüştür. Yapılan müdahaleler sonucunda dünya basına yansıyan görüntüler ülkemizin imajı ile ilgili nahoş durumlar meydana getiriyor. Eğer barışsever isek lütfen çağrıma ses verin, kulak verin.
EYLEMİN DEVAMINI HÜKÜTMET KABUL ETMEYECEK
Taksim Meydanı’nda, AKM çevresinde o pankartlar oradan sökülüp atıldı. Bir daha onların o meydanı işgal etmesi, tekrar o sloganları asılması müsaade edilmeyecek, sayın Başbakanımızın işaret ettiği budur. Ama Gezi Parkı’nda uzun boylu bu eylemin sürdürülmesi kesinlikle hükümet tarafından kabul edilmeyecektir. Bir an önce Gezi Parkı’nın boşaltılması gerekiyor. Bu iyiniyet adımından sonra ben Gezi Parkı’ndaki gençlerin orayı boşaltacaklarını düşünüyorum. İllagal birileri orayı doldurmayı çalışacaksa onlar da güvenlik güçleriyle başbaşa kalacaklardır.
Esasen bu eyleme katılan insanlar homojen bir topluluk değil. Bu açıdan orası sadece bir partinin, bir sivil toplum örgütünün mekanı haline gelmiş değil. Eğer amacınız barışçı yollarla sesinizi duyurmaksa, bir itirazı dillendirmekse bu yapılmıştır, 15 günden beri yapılmaktadır, bu saatten sonra yapılacak şey, sağduyunun hakim olması, gençlerin işine gücüne gitmesi, kötü niyetli birileri varsa onları güvenlik güçleri ile başbaşa bırakmalıdırlar.
REFERANDUMUN İÇERİĞİ
Ben hükümet adına değil AK Parti adına konuşuyorum. Şu olmazsa bu olur, bu olmazsa şu olur demiyorum. İnsanlar nasıl Yıldız, Emirgan, Çamlıca’ya rahatlıkla gidebiliyorsa Gezi Parkı’nın da böyle olması lazım.
Taksim Meydanı’yla ilgili bir referandum olmaz zaten. Sözkonusu olan Topçu Kışlası’dır.
TOPLANTIDAKİLER GÖZLEMLERİNİ İFADE EDECEKTİR
Bu toplantıya katılan arkadaşlar birileri adına bir şeyi başlatacak, sona erdirecek insanlar olmadıklarını ifade ettiler. Ama onlar burada sayın Başbakanla yapılan 4,5-5 saatlik toplantıda intibalarını, gözlemlerini herhalde onlarla paylaşacaklardır. Ben şu anda AK Parti adına bir açıklama yapıyorum. Ama onlar dışarı çıkınca sizlerle gözlemlerini elbette ifade edeceklerdir.
REFERANDUM SEÇENEĞİNİ UYGUN BULDULAR
Gelen heyet hasseten, özellikle Gezi Parkı’yla ilgili duygu ve temennilerini ifade eden bir heyettir. Daha önce sayın Arınç’la görüşen ekibin dileklerini ifade etmediler. Çoğunlukla referandum seçeneğinin isabetli olacağını ifade ettiler.
 
 

Yorumlar kapatıldı.