İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan’la görüşen Gezi Parkı heyetinden açıklama

Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşen Gezi heyetinden İpek Akpınar bir açıklama yaparak görüşmenin detaylarını ve referandum kararını değerlendirdi…”Bizler, kimsenin sözcüsü, kimsenin temsilcisi değiliz” diyen Akpınar, bireyler, sorumlu vatandaşlar olarak bugünkü görüşmeye katıldıklarını dile getirdi. Farklı meslek gruplarından, farklı sosyal ve kültürel eksenlerden görüşlerini, Gezi Parkı’ndaki deneyimlerini aktardıklarını belirten Akpınar, “Bugüne dek sunulan taleplerin bilincindeyiz, Gezi Parkı’nın park olarak kalmasını, şiddetin durdurulmasını ve sorumluların soruşturulmasının vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Şiddetin tamamen sona erdirildiği bir ortamda katılım sürecinin devam etmesini ümit ediyoruz. Gezi Parkı’nın bu bağlamda bir örnek teşkil etmesini bekliyoruz, umut ediyoruz” diye konuştu.

***
Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşen Gezi heyetinden İpek Akpınar bir açıklama yaparak görüşmenin detaylarını ve referandum kararını değerlendirdi.

ANKARA – İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. İpek Akpınar, “Bugüne dek sunulan taleplerin bilincindeyiz, Gezi Parkı ‘nın park olarak kalmasını, şiddetin durdurulmasını ve sorumluların soruşturulmasının vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Şiddetin tamamen sona erdirildiği bir ortamda katılım sürecinin devam etmesini ümit ediyoruz. Gezi Parkı’nın bu bağlamda bir örnek teşkil etmesini bekliyoruz, umut ediyoruz” dedi.
Akpınar, AK Parti Genel Merkezi’nde, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Taksim Gezi Parkı’na ilişkin görüşlerinin alınması için Başbakan Erdoğan ‘ın basın danışmanı tarafından dün akşam davet edildiklerini ifade eden Akpınar, diyaloğa inanan insanlar olarak konuya ilişkin bir iletişim kanalı açıldığını düşündüklerini söyledi.
“Bizler, kimsenin sözcüsü, kimsenin temsilcisi değiliz” diyen Akpınar, bireyler, sorumlu vatandaşlar olarak bugünkü görüşmeye katıldıklarını dile getirdi.
Farklı meslek gruplarından, farklı sosyal ve kültürel eksenlerden görüşlerini, Gezi Parkı’ndaki deneyimlerini aktardıklarını belirten Akpınar, “Bugüne dek sunulan taleplerin bilincindeyiz, Gezi Parkı’nın park olarak kalmasını, şiddetin durdurulmasını ve sorumluların soruşturulmasının vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Şiddetin tamamen sona erdirildiği bir ortamda katılım sürecinin devam etmesini ümit ediyoruz. Gezi Parkı’nın bu bağlamda bir örnek teşkil etmesini bekliyoruz, umut ediyoruz” diye konuştu.
Akpınar, vatandaş sorumluluklarının şu anda sona erdiğini düşündüklerini, yetkilileri ve sorumluları sağduyuya davet ettiklerini söylediklerini anlattı.
İpek Akpınar, bir gazetecinin “referandum konusundaki görüşleriniz nedir?” sorusuna da “Bu konu bize sorulmadı. Hükümete konuşulan çözümlerle ilgili herhangi bir yetkimiz olmadığını söyledik. Kişisel görüşlerimizi bu akşam açıklamayacağız, yarından itibaren hepimiz daha serbest olacağız” yanıtını verdi. (aa)

Yorumlar kapatıldı.