İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye Ermenilerine yeni mahalle inşası amaçlı Ermeni ressamlarının bağışladığı resim sergisi

Ermenistan Diaspora Bakanı Hranuş Hakobyan katılımıyla bugün 7 Haziran’da Suriye Ermenilerine yeni mahalle inşası amaçlı Ermeni ressamlarının ve Lübnan’lı Ermeni sanat uzmanı Movses Herelyan’ın  bağışladığı resim koleksiyonu sergi satışının ön gösterimi gerçekleşti.17-22 Haziran Ermenistan Diaspora Bakanlığı ve Marsilya «Terre d’Armenie» Kültür Kuruluşuve başkanı Richard Findikyan insiyatifiyle  Fransa’nın Marsilya kentinde  «Fransa-Ermenistan  Mükemmeliyet Haftası» gerçekleştirilecek. 

Bu çerçevede Movses Herkelyan’ın bağışladığı Ermeni ressamlarının resim koleksiyonu sergi-satışa çıkacak. Sağlanan tüm gelir Aştarak kentinde Suriye Emenileri için inşa edilecek «Yeni Halep» mahallesinin giderlerine tahsis edilecek.
Resimlerin sergisinin açılışı «Erebuni Plaza» İş Merkezi Foyesinde «Resssam Vahram Harutyunyan Galerisi»nde gerçekleştirildi; açılışta bağışta bulunan ressamlardan Vahram Davtyan, Vahan Rumelyan, Gevorg Yeghiazaryan, Naira Aghakhanyan hazır bulundular.
Diaspora Bakanı Hranuş Hakobyan bağışta buluna  ressamlara ve Diasporadan sanat uzmanı Movses Herkelyan’a bu önemli insiyatifleri için teşekkür etti, Ermeni ressamların bu adımla Suriyeli Ermeni yurttaşların anayurtta devlet tarafından gerçekleştirilen konut imarı gibi önemli bir projeye özgün bir katkıda bulunduklarını kaydetti.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.