İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan: Bazı Milletvekilleri, Ermeni Diasporasının Piyonu

Bir grup Çek milletvekilinin Dağlık-Karabağ’a yaptıkları ziyarete ilişkin yorumda bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, “Ne yazık ki, kimi zaman bazı ülkelerin parlamentolarının üyeleri, onları işgal altındaki topraklara çeken ve uluslararası toplum tarafından tanınmayan ayrılıkçı yönetimin temsilcileriyle görüşme ayarlayan Ermeni Diasporasının ellerinde bir piyon haline geliyorlar. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını ziyaret eden ve uluslararası hukuku göz ardı eden milletvekilleri, bu tür ziyaretlerin Dağlık-Karabağ sorununun çözümlenmesine ilişkin olumsuz etkiye sahip olduklarını anlamalılar” şeklinde konuştu.

***
                                  
TurkishNY.com – Bir grup Çek milletvekilinin Dağlık-Karabağ’a yaptıkları ziyarete ilişkin yorumda bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, Ermeni Diasporasının bazı ülkelerin milletvekillerini Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarına çektiğini söyledi.
News.Az’ın haberine göre sözde Dağlık-Karabağ Cumhuriyeti’nin lideri Bako Sahakyan, 4 Haziran tarihinde bir grup Çek milletvekiliyle bir araya geldi. Sözde Dağlık-Karabağ Cumhuriyeti’nin başkan yardımcısı Arthur Tovmasyan’ın da katıldığı toplantıda, Çek Cumhuriyeti ile olan ilişkilere dair meseleler görüşüldü.
Çek milletvekilleri ayrıca, ayrılıkçı yönetimin sözde meclis başkanı Ashot Gulyan ile de bir araya geldiler.
Abdullayev, “Ne yazık ki, kimi zaman bazı ülkelerin parlamentolarının üyeleri, onları işgal altındaki topraklara çeken ve uluslararası toplum tarafından tanınmayan ayrılıkçı yönetimin temsilcileriyle görüşme ayarlayan Ermeni Diasporasının ellerinde bir piyon haline geliyorlar. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını ziyaret eden ve uluslararası hukuku göz ardı eden milletvekilleri, bu tür ziyaretlerin Dağlık-Karabağ sorununun çözümlenmesine ilişkin olumsuz etkiye sahip olduklarını anlamalılar” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.