İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bağış, Merkel’i protesto etti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Almanya’da güvenlik güçlerinin nasıl görev yaptığına dikkati çekerek, “Güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanmasının tek örneği Türkiye’de değil. Ama o ülkelerden bir tanesinin Şansölyesi çıkıp Türkiye’ye bu konuda nutuk atarken, kendi ülkesinde hala Neo-Nazi davalarında, ırkçılık davalarında öldürülen Türklerle ilgili yargılanmaların olduğunu unutuyor” dedi.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) 166. Geleneksel Toplantısı’nı Sheraton Otel’de gerçekleştirdi. Avrupa Birliği (AB) Finansmanlı Altyapı Yatırımları konulu toplantıya, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katıldı. Ev sahipliğini İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in yaptığı gecede, Bakan Bağış bir konuşma gerçekleştirdi.
Bağış, Türkiye’nin kalkınması, demokratikleşmesi ve özgüvene kavuşması için AB sürecine ihtiyacı olduğunu belirterek, çözüm sürecinin AB sürecinden farklı düşünülemeyeceğine işaret etti.
GEZİ PARKI OLAYLARI
Bakan Bağış, son günlerde tüm yurtta yaşlanan Gezi Parkı olaylarına değinerek, “Gerçekten bu süreçte farklı kesimlerin farklı mesajları olabilir. Bu bahsi geçen gösterilere katılanların ortak bir mesajı yoktur. Farklı farklı mesajlar vardır. Çok farklı siyasi hareketlere destek vermek isteyenler, samimi çevreci duyguları olanlar, farklı sosyalleşme arayışında olanlar bir araya gelmişlerdir. Ben bunların Samimi bir şekilde bunları yaptıklarına da inanıyorum. Ama maalesef bunların içerisinde samimi olmayanlar da var” diye konuştu.
“GÜN GELDİ BEYAZ SARAY ÖNÜNDE EYLEM YAPTIM”
Protestolar ve gösteriler konusunda da AB standartlarının yakalanması gerektiğine dikkati çeken Egemen Bağış, “AB üyesi olmasa da oradaki standartlara benzer standartları olan Amerika Birleşik Devletleri’nde 17 yıl yaşadım. 17 yıl boyunca da pek çok eyleme katıldım. Gün geldi Kıbrıs davamız için gösteriler düzenledim, gün geldi Bosna Hersek’le dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için, gün geldi Karabağ’da yaşanan dramı dile getirmek için BM önünde, gün geldi sözde ermeni soykırımı iddialarına cevap vermek için Beyaz Saray önünde gösteriler düzenledim” ifadesini kullandı.
“İĞNEYİ KENDİLERİNE BATIRSINLAR SONRA GELSİNLER ÇUVALDIZI BENİM GÖĞSÜME SAPLASINLAR”
AB ülkeleri ve ABD’de kamu malına zarar verildiğinde güvenlik güçlerinin verilen zararı engelleme görevi olduğuna işaret eden Bağış, “Almanya’da da güvenlik güçlerinin nasıl faaliyet gösterdiklerine bizzat şahit oldum. Güvenlik güçlerinin aşırı güç kullanmasının tek örneği Türkiye’de değil. Ama o ülkelerden bir tanesinin Şansölyesi çıkıp Türkiye’ye bu konuda nutuk atarken, kendi ülkesinde hala Neo-Nazi davalarında, ırkçılık davalarında öldürülen Türklerle ilgili yargılanmaların olduğunu unutuyor. Biz Avrupadakilere de bir takım mesajları iletmek açısından AB sürecini önemsiyoruz. Ben suyu diyorum, iğneyi kendilerine batırsınlar sonra gelsinler çuvaldızı benim göğsüme saplasınlar ben ona razıyım” değerlendirmesinde bulundu.
Daha fazlasını oku: Bağış, Merkel’i protesto etti – Gündem Haberleri – Güncel Haber – Haber – Spor Haberleri- Sıcak haber – Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/bagis-merkeli-protesto-etti_373759.html#ixzz2VHle2eUR
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook

Yorumlar kapatıldı.