İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bülent Arınç’tan yapıcı açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Başbakanvekili Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi, Gezi Parkı’nda yaşanan olaylarla ilgili tansiyonu düşürecek açıklamalar yaptı.

Bülent Arınç’ın konuşmasından satır başları:
Cumhurbaşkanımızın çok farklı boyut kazanan gösterilerle ilgili konuşmak ve görüşlerini almak istedim. Herkes tansiyonun düşmesi için yatıştırıcı açıklamalar yaptılar. Şiddet ve vandallık gösteri ivma kaybetmeye başladı. İlgili tüm birimler olaylara hakimdir.
Polislerimiz tarafından uygulanan aşırı tedbir tepki toplamıştır. Son 5 gündür polisimiz büyük bir vakar içinde fedakarlık göstermiştir. Göstericiler arasına karışan illegal örgüt mensuplarına karşı polisimiz hassasiyet göstermiştir.
Bu Cumhuriyeti birlikte kurduk. Bütün farklılıkları gözeterek Meclis’imiz açılmış ve milletimizi bi arada tutmuştur. Türkiye’nin en büyük zenginliği farklılıkları bir arada tutuyor olmaktır.
Partimiz ve hükümetimiz olarak kurulduğumuz andan itibaren toplumun farklılıklarına saygı duyduk. Yaşam tarzlarımız açısından büyük zarar görmüş bir parti olarak yaşadıklarımızı başkalarına yaşatmayı asla düşünemeyiz. Herkes bizi takdir etmek değil ama biz bizi takdir etmeyenlerin görüşlerine de açığız.
Her bir vatandaşımızın insani sorumluluğu bizim üzerimizdedir. Demokratik her türlü taleplere sonuna kadar açığız, yeter ki şiddet olmasın.
Taksim Gezi Parkı’nda halkımız yanlış bilgi olsa da halkı, meşru tepkilerini ortaya koymuşlardır. Vatandaşlarımızın masum, haklı tepkileri marjinal gruplar tarafından kullanılmaktadır.
300’ün üzerinde vatan evladı yaralanmıştır. Hatay’da Abdullah Cömert isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, fevkalade üzgünüz. Ölüm olmaması için bütün dikkatimizi topluyorduk. İlk gelen bilgilere göre; Abdullah Cömert ateşli silahla öldürülmedi. Soruşturma sürüyor.
Biz herkesin hükümetiyiz, gösterileri doğru okuma gayretindeyiz. Sendikalar ve STK’lardan gerginliği düşürmelerini bekliyoruz.
MHP ve BDP’nin olayların ilk başından beri takındığı tavrı takdir ediyoruz. CHP liderinin saldırıları elbette tasvip etmediğini biliyoruz. Ama CHP milletvekillerinin takındığı tavrı kabul etmiyoruz.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun olumlu bir dil kullanmasını bekliyoruz.Vatandaşlarımızda daha fazla sabır ve sağduyu bekliyoruz.
Gözaltında çok fazla sayıda insan yok, alınanlar bırakılıyor. Başlatılan eylemleri haklıdır, meşrudur. polisin gaz kullanmaya başlaması olayları çığrından çıkarmıştır.
Gezi Parkı ile ilgili endişe var, endişeleri gidereceğiz. Projelerle ilgili STK’ların ikazlarını dikkate almak gerekir. Doğru olan, yöneten insanların üslubu yatıştırıcı olmalı.

Yorumlar kapatıldı.