İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Taksim Direnişçisi Dostlarımızın yanındayız!

Barış, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin zafer garantisi, gücünü halktan alan örgütlenmenin yanı sıra, ideolojik-politik düşünce berraklığıdır. Türkiye devrimci mücadeleler tarihinde, 6. Filo, 15 – 16 Haziran, Tariş direnişleri, sayısız hapishane direnişleri ve benzerleri, Taksim direnişine benzer örneklerdir. Halklarımızın haklı mücadelenin en ön saflarındaki öncü evlatları her defasında ağır bedeller ödemelerine, direnişte fedakârlıkta kusur göstermemelerine rağmen, sonuçta başımızdan inen faşist bir klik yerini, kendine rahmet okutan faşist cuntalara, ya da niteliği aynı olan bir başka faşist kliğe bırakmıştır.

Şimdi yine benzer bir durumla kaşı karşıyayız. Bugüne kadar demokrasi, barış ve özgürlük taleplerimize ağız dolusu küfreden, haklı mücadelemize karşı uygulanan devlet terörünü yeterli bulmayan düzen partileri bizleri,  kendileri ile aynı saflarda olduğumuza inandırmaya, azami gayret sarf ediyorlar. AKP Genel Başkanı Başbakan Erdoğan’ın, çehre fotoğrafına bir kırmızı çizgi atarak, halk yığınlarını, “yegane alternatif” olduklarına inandırmaya çalışıyorlar. Taksim direnişini kirli emellerine alet ederek profil ve prestij kazanmak istiyorlar.

Geçmişte yaşadığımız yenilgileri bir daha yaşamamak için onların bu kirli oyunlarını bozmanın şimdi zamanıdır!
Zira bizim sorunumuz AKP, MHP ya da CHP sorunu değildir. Bizim sorunumuz halkların (Ermeni, Asuri-Süryani, Helen, Ezidi Kürt, Alevi)kanına elini bulamış soykırım sabıkalı TC devlet sorunudur. Meşruiyet zeminini, insanlığa kaşı işlemiş olduğu sayısız suçlarla kendisi ortadan kaldıran jenosit egemenliği sorunudur. Bu devlet, özünde İttihat faşizmini cisimleştiren ordusu, polisi, istihbaratı, silahlı ve silahsız koruculuk teşkilatı ve bilumum diğer kurumları ile başımızda olduğu sürece, katliamlar, soykırımlar, sürgünler, baskılar ve gerilimler asla ortadan kalkmayacaktır.
Halklarımız için alternatif, “yeni” ve eski Osmanlıcı, “layık” ya da kökten dinci ittihat faşizmi değildir. Çözüm, soykırımcı geçmişle yüzleşme cesaretini gösterebilen, eşitlik ve gönüllü birlik ilkesi temelinde kurulması zorunlu olan halkların demokratik ittifakıdır.
Bu uğurda mücadele eden tüm dostlarımıza selam olsun!
Frankfurt, 2 Haziran 2013
Verein der Völkermordgegner e.V. Frankfurt / Main
Soykırım Karşıtları Derneği  (SKD);  Kontakt : Ali Ertem, Tel.: 0049/69/5970813; E-Mail: skd@gmx.net

Not: Bu açıklama 2 Haziran 2013 tarihinde Frankfurt kentinde bir çok demokratik sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen, Taksim direnişçileri ile kitlesel dayanışma yürüyüşü ve mitinginde dağıtılmıştır.

Yorumlar kapatıldı.