İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, Prens Charles’la buluştu

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün 29 Mayıs’ta «Sevgim Erivan» Hayri Fonunun davetiyle Ermenistan’da bulunan Büyük Britanya Veliaht Prensi Charles’la bir buluşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreterliğinden verilen bilgiye göre;  Sarkisyan buluşmada Veliaht Prensi Ermenistan’da görmekten memnuniyetini belirtti, Prensin Ermenistan’ı, halkını, tarihi-kültürel mirasını tanıma olanağına sahip olduğunu kaydetti. 

Ermenistan-Britanya ilişkilerinin asırlara uzanan tarihi olduğunun altını çizerek  Ermeni halkının Britanya halkına ve kraliyet ailesine muhabbetle yaklaştığını ifade etti.  Sarkisyan 2010 yılında Kraliçe II. Elizabeth ve Galler Prensiyle olan buluşmalarına yönelik hatıralarının taze olduğunu ifade etti ve ″Size yönelik halkımızın tutumu müstesnadır, bu büyük hayri faaliyet yoğunlaştırmanızdan kaynaklanmakta. Bunun en güzel örneği ″Sevgim Erivan″ programına aktif katılımınız ve Sizin katkılarınızdır″ dedi.
Cumhurbaşkanı «Sevgim Erivan» Hayri Fonu kurucusu, yurttaşımız Armen Sarkisyan’ı, program insiyatifinde bulunması ve Galler Prensi Charles’ın Ermenistan ziyaretini organize etmesi vesilesiyle teşekkür etti.
Prens Charles, samimi konukseverlikten, Armen Sarkisyan’a davet vesilesiyle teşekkür etti ve «Sevgim Erivan» Hayri Fonu yanısıra Dilijan’da inşa edilen  uluslararası okul projelerinin önemli olduğunu ve 14 yıldır «Dünya Kolejleri Birliği» Konsorsiyumu başkanı olduğunu kaydetti. Veliaht Prens, Ermenistan’da eğitim ve gençliğin gelişimine yönelik programlara göstetilen dikkati oldukça takdir ettiğini ifade etti ve genç müteşeşebbislere destek yönündeki projesini Ermenistan’da da genişletmeye hazır olduğunu belirtti.
Buluşmada Ermenistan-Britanya yüksek düzeyli siyasi  diyaloğu, ikili ilişkilerin gelişimi ve işbirliğinin derinleşmesine ilişkin konulara da değinildi.

http://news.am/tur/news/155571.html

Yorumlar kapatıldı.