İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk ve Azeri Diasporalarından Ermeni Yanlısı Hocalı Tasarısına Tepki

TurkishNY.com – ABD’deki Azeri ve Türk diasporaları, ABD Senatosu incelemesine SR 960 sayılı bir yasa tasarısı  sunan Rhode Island Senatörü Maryellen Goodwin’in girişimine karşı bir kampanya başlattılar. News.Az’ın haberine göre kararda, Azerbaycan’a dair ispatlanmamış suçlamalar yer alıyor.Ermeni lobisinin etkisi altında düzenlenen kararda, Hocalı trajedisini Azeri kuvvetlerinin yaptığı ve  Ermenileri rahatsız ettikleri ve öldürdükleri iddia ediliyor.

Buna karşılık, Türk ve Azeri Amerikan toplumu, Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Amerika Azerbaycan Cemiyeti (ASA) ve Azeri Amerikan Konseyi (AAC) tarafından desteklenen Pax Turcica oluşumu Rhode Island’daki halka, milletvekillerine, eyaletin medya kuruluşlarına çağrıda bulunarak, söz konusu haksız karara karşı itirazların dile getirilmesini ve bu belgenin kötü taraflarının açığa vurulmasına yardım edilmesini istedi.
Konuya ilişkin yayınlanan Pax Turcica açıklamasında, “Bu, etnik lobinin etkisi altında hazırlanmış ırkçı bir yasa tasarısıdır” deniyor.

Yorumlar kapatıldı.