İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevan Nişanyan’ı Linç Girişimine Karşı Acil Önlem Çağrısı

Soykırım Karşıtları Derneği 

Aşağıda gördüğünüz ifade 1915’ten bu yana ve hatta çok daha ileriki tarihlere uzanan Osmanlıdan miras TC devletinin zihniyet aynasıdır. Bu zihniyetin açığa çıkması için biraz egemenlik damarına basmanız, yani gerçekleri konuşmanız gerekir. Sevan Nişanyan, sözünü evirip çevirmeden dobra dobra konuştuğu, engizisyon yasalarına rağmen, gözünü daldan budaktan sakınmadığı, yazdıklarını kamuoyu ile paylaştığı için sık sık egemen zihniyetin damarına basmaktadır. Her defasında karşısına “aklını başına alması, tehcir edilmesi, ortadan kaldırılması” vs. özü aynı olan soykırımcı egemenlik zihniyetinin “Sevan sorununa” çözüm konseptleri ile karşılaşmaktadır. 

Aslında, bakanı, savcısı, yargıcı, tamamı ile biri birini tamamlamakta ve tümü vurmak istedikleri hedeflerini aynı zihniyet temelinde belirlemektedirler. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Tanıtım, Medya Başkan Yardımcısı Mahmut Macit, http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/146833-akp-yoneticisinden-ateistleri-yok-edilmeli-cagrisi

Orta çağ karanlık zihniyetinin ve ittihatçı “modern” ırkçılığın yaratmış olduğu toplumsal cehaleti ardına alan TC engizisyon mahkemeleri, Sevan Nişanyan’ı “dinimize hakaretten” yargılayarak, katline yeşil ışık yaktı. Mahkemeden adalet yerine, ırkçı, kindar bakanın direktifine cevap çıktı.
Aslında Sevan Nişanyan’a kesilen 13,5 aylık ceza, insan olduğu için düşünen, üreten, düşüncesinin ürünü olan yazılarını kamuoyu ile paylaşan bütün aydınları, insani düşünme yeteneklerini kullanan her insanı hedef alıyor.
Nişanyan’ı hedef gösteren bu karar, ortaçağ keyfiyet sisteminin ön gördüğü gibi düşünmeyenlere, dini hurafelere eleştirel yaklaşanlara bir gözdağı niteliğini taşıyor.
Bu karar, Sevan Nişanyan şahsında insan hak ve özgürlüklerine, insanlığın yüzlerce ve hatta binlerce yıllık kanı canı pahasına mücadelelerle yaratmış olduğu evrensel değerlerine cepheden saldırı anlamına geliyor.
Bu karar, Hrant Dink kararında olduğu gibi Sevan Nişanyan’ın, devlet eliyle resmen adaletin dışına atıldığını ilan ediyor.
Bu karar, hukukçuların, bilirkişi heyetlerinin, bütün itirazlara rağmen, Hrant’ı, soykırımın inkarı ve toplumun kanlı karanlık geçmişi ile yüzleşmesini engellemek için hazırlanmış TCK 301. Maddesinden yargılayarak, katline ferman çıkaran mahkumiyet kararı ile, neredeyse bire bir uyum gösteriyor.
Bu karar, bu kez de Sevan Nişanyan şahsında TC devlet çatısı altında muhalif Ermeni aydınlar için hazırlanmış cinayet planını legalleştiriyor. 
Sevan Nişanyan, TC özel harp dairesi emrindeki ırkçı infaz odaklarına  hedef gösterilmektedir. Sevan Nişanyan’ın hayatı tehlikededir!
Şimdi Sevan Nişanyan’la dayanışmanın, omuz omuza, kol kola kenetlenmenin, onun yalnız olmadığını göstermenin zamanıdır.
“Biz Sevan’ı koruyamadık!” dememek için şimdi, ama hemen şimdi yapılması gerekeni yapmanın, Soykırım mağduru bir halkın muhalif aydını Sevan’ı aramızdan almak isteyen jenosit egemenliğine haddini bildirmenin zamanıdır.
Bu hain planı bozmak, İnsan hak ve özgürlüklerine, Sevan’ın yaşam hakkına saygı duyan bütün sivil toplum kuruluşlarının, emek örgütlerinin, siyasi partilerin, aydınların, sanatkârların, akademisyenlerin en acil görevi olduğu inancındayız.
Sevan Nişanyan’ın yaşam hakkına saygı!
Sevan Nişanyan’a yaşam garantisi!
Düşünceyi suç sayan, ortaçağ gericiliğini, soykırımın inkarını teminat altına alan ırkçı engizisyon yasalarının derhal iptali!
 Frankfurt 24 Mayıs 2013
Verein der Völkermordgegner e.V. Frankfurt / Main
Soykırım Karşıtları Derneği  (SKD);  Kontakt : Ali Ertem, Tel.: 0049/69/5970813; E-Mail: skd@gmx.net

Yorumlar kapatıldı.