İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belediye Başkanlığı Seçimlerini Ermeni Yanlısı Eric Garcetti Kazandı

21 Mayıs’ta yeni belediye başkanını seçmek için sandık başına giden Los Angeles, Eric Garcetti dedi. Annesi Yahudi olan ve bu inanca göre yetişen Garcetti Los Angeles’in ilk Yahudi belediye başkanı olmakla dikkat çekiyor. Sendika dostu Wendy Greuel ile girdiği başkanlık yarısını % 53.1 oyla kazanan Garcetti, aynı zamanda tam bir Ermeni dostu. ANCA, ACA-PAC gibi güçlü Ermeni kuruluşları tarafından sonuna kadar desteklenen Garcetti’nin yeni dönemde Ermeni isteklerine duyarsız kalmayacağı biliniyor.

Los Angeles’te yaşayan bir milyonu aşkın Ermeni’nin oyunu almak için daha encümen üyesiyken çok samimi ilişkiler kuran Garcetti, Hollywood’daki Little Armenia isimli bölgenin temsilcisiydi. Ermenistan’i ziyaret eden ender isimlerden olan Garcetti, sözde Ermeni soykırımını açıkça destekliyor.
Turkishny’ın Los Angeles’te yaşayan yazarlarından Vakkas Doğantekin, yazısında diaspora Ermenilerinin önümüzdeki dönemde Los Angeles şehri üzerinde büyük baskı kuracağını ve büyük bir şehrin belediye mekanizmasını Ermeni yanlısı ve Türk karşıtı bir hale getirmeye çalışacağını belirtti.
Her milletten insanın yaşadığı ve milyonlarca turistin ziyaret ettiği Los Angeles kentinin Ermeni yanlısı bir havaya bürünmesinin Türkiye’nin ABD’deki imajına darbe vuracağını savunan Doğantekin, “Türkiye global anlamda özellikle Amerika’da satış-pazarlamasını yapmak isterken Los Angeles gibi etkili ve büyük bir şehri kaybetmemeli” dedi. Türk hükümetinin ve Türk sivil toplum kuruluşlarının Garcetti ile acilen diyalog başlatması gerekiyor diyen Dogantekin aksi takdirde 4 yıl içinde Los Angeles’ın göbeğinde bir sözde soykırım anıtı veya sözde soykırımı inkar etmenin suç sayılabileceği bir Los Angeles görebileceğimizi ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.