İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İmam ve Ermeni Kız Aynı Koroda

Türkçe, Arapça, İbranice, Ermenice, Kürtçe parçalar söyleyen korodan barış mesajları. Koronun yönetim kurulu başkanı Yılmaz Özfırat, konser verdikleri Bursa’da, yaptığı açıklamada, Antakya’da üç semavi din ve 6 farklı medeniyetten kişilerin kurduğu koronun, bir arada yaşama kültürü, barış ve hoşgörüyü tüm dünyaya göstermeyi amaçladığını söyledi. Müslüman, Hıristiyan ve Musevi üyeleri bulunan koronun, aynı zamanda Türkiye’nin yanlı ve yanlış tanıtımına karşı durmak için oluşturulmuş bir proje olduğuna dikkati çeken Özfırat, “6 farklı medeniyeti barındırıyoruz. Bunlar Katolik, Ortodoks, Alevi, Sünni, Ermeni ve Museviler. Bunların tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve vatandaşlıklarını doğumdan kazanmış kişilerdir. Buraya herhangi bir yerlerden gelmemişlerdir. Bu toprakların insanlarıdır” ifadesini kullandı.

***
Türkçe, Arapça, İbranice, Ermenice, Kürtçe şarkı ve ilahilerle barış ve hoşgörü kültürünü dünyaya tanıtmaya çalışan Antakya Medeniyetler Korosu, semavi dinlere mensup kişilerden oluşan yapısıyla adeta Türkiye’nin kültür mozaiğini yansıtıyor.
Koronun yönetim kurulu başkanı Yılmaz Özfırat, bu topraklardaki insanların, bir arada yaşama kültürüyle asırlardır, bin yıllardır dünyaya örnek olduğunu belirterek, “2 tane değil 2 bin tane bomba atsanız bu kardeşliğin bozulmayacağına inanıyoruz” dedi.
Dünyaya kardeşliği gösterecek
Özfırat, konser verdikleri Bursa’da, yaptığı açıklamada, Antakya’da üç semavi din ve 6 farklı medeniyetten kişilerin kurduğu koronun, bir arada yaşama kültürü, barış ve hoşgörüyü tüm dünyaya göstermeyi amaçladığını söyledi.
Müslüman, Hristiyan ve Musevi üyeleri bulunan koronun, aynı zamanda Türkiye’nin yanlı ve yanlış tanıtımına karşı durmak için oluşturulmuş bir proje olduğuna dikkati çeken Özfırat, “6 farklı medeniyeti barındırıyoruz. Bunlar Katolik, Ortodoks, Alevi, Sünni, Ermeni ve Museviler. Bunların tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve vatandaşlıklarını doğumdan kazanmış kişilerdir. Buraya herhangi bir yerlerden gelmemişlerdir. Bu toprakların insanlarıdır” ifadesini kullandı.
Dünyada en çok ihtiyaç duyulan şeyin, “bir arada yaşama kültürü ve barış” olduğunu anlatan Özfırat, bunu kendilerinin başardığını ve herkesin yapabileceğini dile getirdi.
Müslüman olmayan kişinin adı camide
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, dünyadaki en kanlı terör olaylarından birinin gerçekleştiğini söyleyen Özfırat, “Bu da tam istenilen yerde yapıldı. Çünkü baktığınız zaman Hatay, dünyaya kardeşliği gösteren bir şehirdir. Hatay’da dünyanın ilk kilisesi, Anadolu’nun ilk camisi vardır, Müslüman olmayan bir kişinin ismi camiye verilmiştir” diye konuştu.
Bin yıllık kardeşlik
Saldırılara karşı vatandaşların kenetlendiğini belirten Özfırat, hiç kimsenin bin yıllık kardeşliği bozamayacağını vurguladı.
Kürtçe şarkılar
Türkiye’de artık gerçek bir huzur ortamı istendiğini, kendilerinin de bunun için çabaladığını kaydeden Özfırat, şöyle konuştu:
“Terörle ilgili bir çözüm süreci başladı. Buna destek olmak için koromuza, Kürtçe parçalar ekledik. Hiç Kürt üyemiz olmadığı halde bunu yaptık. Amacımız; bütün insanları kucaklamak.”
İmam ile Ermeni genç kız aynı koroda
Koro üyeleri arasında  İmam Ahmet Yatmaz ve Ermeni asıllı Türk vatandaşı Renita Horoz’da bulunuyor.

Yorumlar kapatıldı.