İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Atatürk Ermeniliği Yasakladı!

Köyden kente göç 60′larda başladı. 1963′te Antakya’nın ilçesi Hassa’da araba beklerken Mardin’den bir aile göçüp Antakya’ya gidiyorlar. Biri yaşlı, iki kadın, biri kız, biri oğlan, iki de çocuk. Çocuk bana Ermeni olduklarını söyleyince yaşlı kadın çocuğu azarladı. “Öyle deme, biz Ermeni değiliz, Türküz. Atatürk Ermeniliği yasakladı.”

Tüyler ürpertici iki olayı anlatarak başlamak istiyorum. 1920′li yıllarda, Ermeni katliamı (Ermeni soykırımı-‘Akunq’ web sayfası yöneticileri) sonrası günlerde, genç bir kadın kucağında çocugu ile beraber komşu köye sığınır bir müddet ağanın yanında karşıymıs gibi kalır. Atatürk, kim Ermenilere yardım ve yataklık ederse suçtur, diye kanun çıkartır. Bu vesile ile ağa hizmetçisine emir verir. Hizmetçi kadını ve çocuğu dağa çıkarır, ikisini öldürür, dağda gömer. Komşu köyde bir Ermeni varmış, adamın kolunu kesip kesik kolla adam dövmüşler.
Örümcek kafalılar dert yanıyorlar ki, Cem Özdemir Ermeni papazının elini öptü. Peki kötü mü yapmış? Biz artık tek bir devletin yahut bir şehrin vatandaşı değiliz, biz artık gezegen uygarlığın birer vatandaşları olmalıyız.
Manukyan Ermeni değiil miydi? Siz her sene onun vergi rekortmenliği ile öğünüyordunuz. Hatta ismini hatırlamadığım, bir köşe yazarın yazılarında okumuştum, şöyle yazmıştı: Bu kadının elini öpmek lazım, vergisini kuruşu kuruşuna kadar veriyor diye.
Aslında TC kadar emperyalistler de suçludur. 17 Ağustos depreminde MHP’li Sağlık Bakanı Osman Durmuş, “Yunanların vereceği kanı istemiyoruz” dememiş miydi? Emperyalistler 15 günde 15 yasa çıkarmaya emir verirler, ama böyle çağdışı şoven zihniyetlere ses çıkarmazlar. Çünkü biz geri kalmış ülke halkların zararları emperyalistlerin kararları ile orantılıdır. Avrupa’da aşırı faşist partiler biraz fazla oy alırlarsa hemen tedbir alıp eritmeye çalışırlar. Avusturya’da aşırı faşistler koalisyon ortağı oldular, bütün Avrupa ayağa kalktı. Türkiye’de ise cinayet şebekesi MHP tetikçileri bakan yapıldı. Kimse kılını bile kıpırdatmadı.
Aziz Nesin, “Türk halkının yüzde sekseni aptaldır” diyordu. Bence, politikadan anlamadıkları için aptaldırlar. Meğer ki köşe yazarların çoğu da aptal.
Örnekler. 1- Körfez savaşında bir köşe yazarı Suudi Arabistan kralına “Osmanlılar döneminde siz Türklerin Arabistan’dan kovulmasına taraftardınız” diyordu.
2- Emin Çölaşan, toplumun her kesiminden insanlarla yaptığı röpörtajları kitap yapmış. Ermeni halkı üzerinde araştırma yapmış, bir doçentle yaptığı röportajda şöyle yazıyor. 1917′de Türkiye’de Türk düşmanı bir Amerika büyükelci varmış, Ermeniler için bu insanlara aldırmayın. Bize verin biz ülkemize götürelim. Türk devleti olur demiş. Büyükelci ülkesine yazı yazmış. Amerika da cevap olarak, “Biz yol masraflarına katlanamayız” demiş. Yani bu insanları öldürmeyin demekle Türk düşmanı oluyor.
3- NTV Avrupa’dan gelen konuklarına şu soruyu soruyor: Daha büyük sorunlar varken AP neden hep anadilde eğitim diyor? Peki bu sorun küçük mü? Hürriyet gazetesinde Ertuğ Karakullukcu şöyle yazıyor: Ne mutlu Türküm diyene. Bu sözü Atatürk yazmış, yani Anadolu’da yaşayan herkes Türklüğü kabul ederse onlara da ne mutlu ya, işte bu kafa ile köşe yazarlığını yapıyor. Böyle köşe yazarlara vay yamyam diyemeyeceğim; ben bütün insanların kardeşliğini savunuyorum.
Sekiz sene sonra Sivas Madımak Oteli’nin davası nihayet karara bağlandı. 31idam 2 meübbet. Ben bir Alevi olarak bu yobazlara da acıdım. Çünkü bu yobazların arkasında devlet olmasaydı, bunlar o suçu işler miydi? Işte Alevisi ile Sunnisi ile Kürdü ve Türkü ile bu sistem hepimizin düşmanı.
Bir Türk çıkıp da Kürtler varsın kendi dilleri ile konuşsun benim oğlum niçin savaşta ölsün ki? 17-05-01 Malatya’daki uçak kazasında ölen özel timin babası vatan millet sağ olsun diyor? Peki Kore’da boşu boşuna ölenler için kim sağolsun?
Yaşasın halkların kardeşliği.
Mehmet Ali Bozkurt- Duisburg
http://www.aykiridogrular.com/haber-78-Ataturk-Ermeniligi-Yasakladi.html

Yorumlar kapatıldı.