İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

New York’ta Türk Günü Yürüyüşü Başladı

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından 32’ncisi düzenlenen New York Türk Günü Yürüyüşü başladı. Yürüyüşe AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, TADF Başkanı Ali Çınar’ın yanı sıra Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’dan çok sayıda milletvekili, sanatçı ve vatandaşlar katıldı.

Bağış, yürüyüş sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllarca bu organizasyonun hazırlıklarında görev alan, bayrakları ütüleyen birisi olarak etkinliğin geldiği noktadan duygulandığını ve mutluluk duyduğunu söyledi. Bu etkinliğin en önemli özelliklerinden birinin Türk dünyasının bütün renklerinin ve zenginliklerinin temsil edilmesi olduğunu dile getiren Bağış, “Bu etkinlik Türkiye’nin gücünün bir göstergesi, bir kültürel gövde gösterisi. Bizden hazzetmeyen Türkiye aleyhtarı birtakım gruplar için de adeta bir uyarıcı nitelikte. Bizim birlikteliğimizi görüp ayaklarını denk almaları için de bir vesile oluyor. ABD’de yaşayan bütün kardeşlerimin bu çoşkusunu paylaşıyorum, onları kutluyorum, emekleri için de teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Bağış, etkinliğin 32 yıldır bütün Türk dünyasının katılımıyla gerçekleştirildiğini dile getirerek, Karaçay, Azerbaycan, Kırım, Türkmenistan, KKTC gibi birçok farklı yerden katılımcıların Anadolu Türküyle yürüdüğünü vurguladı.
Artık BM’de Türk dünyasının birçok ülkeyle temsil edildiğini de hatırlatan Bağış, “BM’de bugün birçok bayrağımız var, birçok oyumuz var. Çok sesimiz var. İnşallah KKTC’yi de BM’de bağımsız bir devlet olarak bir gün göreceğiz” ifadesini kullandı.
Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu da yurt dışında Türklerin ve Türkiye’nin güçlü görünmesinin ne demek olduğunu bildiğini, coşkuya yerinde tanıklık ettiği için de buyuk mutluluk duyduğunu söyledi.

Yorumlar kapatıldı.